– Vi opplever nå mye bråk i området Haugerud. Det er mange ungdommer samlet og det utøves skadeverk på og ved Haugerud senter. Vi opplever ungdommene som aggressive og de er kapable til å kaste egg og andre gjenstander mot politiet, varsler politiets operasjonssentral søndag kveld klokken 21:38.

Bare en drøy halvtime tidligere på kvelden meldte politiet om at ungdommer kastet egg etter en politibil på Haugerud.

– Vet ikke hvordan de oppfører seg

– Jeg mener at dette er mer enn guttestreker. Det er ungdom som har kastet egg og gjenstander på passerende biler, også politibiler. De har også knust ruta på butikken her. Det vi gjør nå er å prøve og identifisere dem som har gjort det og bortviser ungdommen. Det er veldig mye ungdom i 15/16-årsalderen som ikke vet hvordan de skal oppføre seg mot voksne personer, sier innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo politidistrikt.

– Jeg kaller det kriminalitet, fortsetter Bang senere i intervjuet.

Innsatslederen svarer etter at situasjonen har roet seg på stedet.

– Det var ganske intenst i stad da det ble kastet egg og andre gjenstander mot politiet, svarer politiets operasjonsleder Tor Grøttum.

Avisa Oslos reportere observerte minst seks politibiler på stedet. Politipatruljene har snakket med ungdommer på stedet og har tatt med seg noen av dem inn i biler.

Les også

Bli med inn i Oslos lukkede ravemiljø: – Bare utvalgte får lov til å bli med

– Alvorlig

– Vi er mannsterke til stede for å ha kontroll og prøver å få litt beskrivelser av hvem som har utført skadeverket for å få tak i dem, sier operasjonsleder Grøttum.

Politiet kommer til å opprette saker på hendelsen. Ingen politifolk ble skadet i situasjonen.

Operasjonsleder Grøttum forteller at det dreier seg om ordensforstyrrelse, skadeverk og forulemping av offentlige tjenestemenn.

Det er vanskelig for Grøttum å så tidlig svare konkret på hva som har utløst situasjonen, men forteller at denne type aktivitet er noe de er vant med fra tidligere og at de er forberedt på situasjoner som denne med tanke på at det er halloween, samt hvor de er i byen. Akkurat situasjonen på Haugerud ble ekstra krevende.

– Hvor alvorlig ser dere på dette?

– Det er alvorlig å kaste egg på kjørende biler. Det kan skape trafikkfarlige situasjoner og da er vi nødt til å gripe inn. At de vender seg mot politiet ser vi alvorlig på. Vi er der for å gjøre en jobb og så er det krevende, svarer han.

Han legger til at det er vanskelig å knytte ungdommer til denne aktiviteten når de samler seg på en slik måte.

– Vi kjører patrulje for å hindre at de ødelegger flere ting her. Prøve å kjøre hjem de yngste barna, så få vi prøve å forebygge at de blir ødelagt flere ting på Haugerud, sier innsatsleder Kristoffer Bang.

– Frykter du at det skal skje flere slike saker i kveld?

– Jeg frykter det, men jeg håper at foreldrene har kontroll på barna sine og hva de driver med, svarer innsatslederen.