Men innimellom tar jeg buss og eller trikk, på dager det er masse snø og vanskelig å trille barnevogn.

Mine 20 minutter på bussen gjorde meg rett og slett flau over Oslo-folk, noe det egentlig er veldig sjelden jeg er. Men, makan altså, der stod jeg med en ettåring på ryggen, egen veske og barnehagesekk i hendene, og ble slengt rundt når bussen stoppet eller svingte.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

LES OGSÅ:

Les også

Farlig jobb ved rattet

Andre kunne trengt sitteplassen

Alle sitteplassene var tatt, de fleste så på mobilen, mens andre satt og observerte hvordan jeg måtte flytte tyngdepunkt og holde meg fastfor å ikke falle hit og dit, mens jeg prøvde å unngå at ettåringen skulle bli slengt i bussveggen.

Da det i tillegg kom inn en eldre mann med krykke, uten at de på 20, 30 eller 40 tenkte at det var grunn til å reise seg, innså jeg at vi kommer ikke til å endre oss av oss selv. Vi trenger god gammeldags oppdragelse.

Kjære Ruter, her er et forslag fra meg: Kan dere ha en jingle over høyttaleren i rushtiden, som sier følgende: «Kjære alle, ta hensyn til dine medpassasjerer. La eldre, gravide og de med små barn få sitte. Takk!»

Kanskje det gjør det vanskeligere å sitte og scrolle på mobilen, mens du later som du ikke ser at andre kunne trengt sitteplassen din. Takk!

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Det blir mindre lettvint å kjøre bil, men umulig blir det ikke

Les også

Gullsmeden ber ham om å bli med på bakrommet. Denne gangen tenker mannen, at nok er nok

Les også

Området heter Sørpa, ikke «SoSoPa»