Regjeringen har varslet strenge tiltak i Oslo og ni andre kommuner fra lørdag, men tiltakene skal ikke settes inn i Asker og Bærum i denne omgang. Ett av tiltakene er total nedstengning av kjøpesenter, med unntak av dagligvareforretninger og apotek.

Det var lørdag morgen stor usikkerhet rundt hva som skulle skje med Vinmonopolets butikker i regionen, men flere valgte lørdag ikke å åpne. I Asker og Bærum er det derimot åpent, og utenfor flere av vinmonopolene var det lange køer lørdag morgen.

Avisa Oslos reporter har tatt turen til Asker og Bærum, og kan melde om rundt 100 meter kø utenfor enkelte av Vinmonopolets butikker.

– Jeg kom hit i dag fordi polet i Oslo er stengt. Jeg har stått i kø i en time og synes det er verdt det selv om det er kaldt å stå her, sier Siren til Avis Oslo. Hun bor på Grünerløkka.

– Når Oslo stenger ned er det viktig å kunne ha noe godt i glasset.

Siren forteller at hun skal kjøpe tolv flasker vin, men at hun også gjør innkjøp for andre av hennes naboer i Oslo.

– Helseminister Bent Høie oppfordret jo Oslo-folk til ikke å reise til polutsalg i nabokommuner. Hva tenker du om det?

– Det har jeg ikke fått med meg at han sa, så det visste jeg ikke. Men det er første gangen, og jeg har kjøpt det jeg trenger. Så det blir nok ikke flere turer, sier Siren.

Hun er bosatt på Grünerløkka og hadde med moren på polshoppingen

– Hun er min partner in crime, sier Siren muntert.

Bærum vurderer stenging

Til Budstikka sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) at de vil vurdere en stenging lik den som skjer i Oslo og de andre kommunene.

– Kjøpesentrene i Oslo stenges ned med de utfordringene det gir for mobilitet og innbyggere som krysser grensene. Men Høie har vært knalltydelig på at innbyggere i Oslo og Follo ikke må bevege seg ut av kommunene for å nyttiggjøre seg av tilbud andre steder, sier ordføreren, og legger til at vinmonopolene også vil bli vurdert.

Også i nabokommunene nord for Oslo, på Romerike, var det lange køer utenfor polet lørdag, melder Romerikes Blad.

De melder om lange køer utenfor polet på Lillestrøm og Strømmen.