Som følge av koronatiltakene som ble innført i desember innstilte Color Line store deler av virksomheten. Rundt 950 ble permittert. Om lag 700 av dem tilhører de to skipene som går mellom Oslo og Kiel, Color Fantasy og Color Magic.

I januar ble Simon Grotøy(36) permittert for tredje gang. Han har vært ansatt i Color Line siden 2011, og jobber som mannskapskokk på Kielferga.

Onsdag meldte konsernet at skipene kan begynne å gå igjen.

– Jeg tenker det er dritdigg og fantastisk å få komme tilbake i arbeid. Så får vi se hvor mange vi får lov å ha om bord, sier Grotøy til Avisa Oslo.

Etter planen skulle han vært tilbake på jobb 16. februar, men er litt usikker på hvordan det blir. Før regjeringens pressekonferanse var han usikker på hva de ville falle ned på, men innreiserestriksjonene ble borte, og det var det største hinderet.

– Jeg ser fram til å se kollegene igjen, og så blir det fint med vanlige rutiner og jobb. Å få livet tilbake, sier Grotøy.

Økt pågang fra dansker og tyske turister

– Vi er svært glade for lettelsene som regjeringen nå gjør med hensyn til de inngripende tiltakene som ble innført i desember. Spesielt de norske innreiserestriksjonene har i praksis medført en nedstengning av store deler av vår virksomhet, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line i en kommentar.

Color Magic settes i drift fra og med 12. februar, mens Color Fantasy skal gå fra og med 25. februar.

Rutene mellom Kristiansand og Larvik og Hirtshals har gått som normalt. Skipene opplever nå en markant vekst blant danske vinterturister som vil på ferie til Norge. Det er også sterk pågang av tyske sommerturister, og konsernet forventer at ytterligere lettelser i Norge og i destinasjonslandene vil bidra til økende etterspørsel også blant norske reisende.