Begjæringen er begrunnet med fare for bevisforspillelse.

I kjennelsen står det at retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder.

Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker. I tillegg har han brev og besøksforbud i fire uker.

Han var ikke til stede da kjennelsen ble avsagt.

Nekter straffskyld

Tidligere mandag ble det kjent at politiet har pågrepet og siktet ytterligere to menn for skytingen i Oslo i juni. Til sammen er det fire siktede i saken.

Begge er er siktet for medvirkning til terrorhandling, og begge nekter for å ha noe med hendelsen å gjøre.

Den ene mannen er i 40 årene og har somalisk statsborgerskap. Den andre mannen er i 30-årene og er norsk statsborger. Begge mennene er kjent for politiet fra før og begge er bosatt i Oslo, skrev Oslo-politiet i en pressemelding mandag formiddag.

– En ble pågrepet på ettermiddagen i går og en på kvelden. Det foregikk udramatisk, sier politiadvokat Børge Enoksen under en pressebrief på politihuset på Grønland i 13-tiden mandag.

40-åringen var i avhør hos politiet mandag kveld ifølge NRK, men avhørene ble utsatt på grunn av helsemessige årsaker.

– Den siktede får tilsyn av lege, sier mannens advokat, Victoria Holmen til NRK.

Pågripelsene skjedde etter at politiet har gjennomført 570 vitneavhør og gjennomgått utallige elektroniske beslag i etterforskningen.

Fra tidligere er Zaniar Matapour (43) siktet for å begått selve skytingen. Fredag ble det også kjent at politiet har siktet den kjente islamisten Arfan Bhatti (45) for medvirkning.

– Det er nå til sammen fire som er siktet for å ha deltatt på terrorhendelsen. Det er en relasjon mellom de, uten at jeg kan si noe detaljert om det nå, sier Enoksen.

LES OGSÅ: