Tirsdag ble en norsk mann i 50-årene pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at to unge menn ble skutt på Trosterud natt til 25. august.

Tirsdag var mannen i avhør.

– Han har vært i et avhør i går, og han samarbeider med politiet og svarer på spørsmål, sier mannen forsvarer, Henrik Boehlke, til Avisa Oslo.

Pågrepet etter en uke

Boehlke opplyser til avisa at mannen ikke erkjenner straffskyld, men ønsker ikke å kommentere ytterligere rundt hva han har forklart seg om.

Mannen skal være ukjent for politiet fra tidligere. Politiet har uttalt at det heller ikke skal ligge noen kjent konflikt bak skytingen, eller at de involverte ikke er knyttet opp mot noe kriminelt miljø.

Avisa Oslo har tidligere skrevet at et vitne på stedet har fortalt at ofrene satt ute og spilte på mobilen, da det plutselig kom noen gående og skjøt dem.

Etter en intens etterforskning med utvikling de siste dagene, ble mannen pågrepet nesten en uke etter skytingen.

Ble alvorlig skadet

Begge mennene som ble skutt, er beskrevet som alvorlig skadet, men stabile. Det dreier seg om en gutt i slutten av tenårene og en mann i 20-årene.

De mottar ennå medisinsk behandling, men politiet har delvis fått avhørt dem.

Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt, sier tirsdag ettermiddag til Avisa Oslo at etterforskningen pågår for fullt, men at politiet foreløpig ikke kan si noe om bakgrunnen for pågripelsen eller den siktede.

– Han har forklart seg til politiet, men han erkjenner ikke straffskyld og knytter seg heller ikke til hendelsen. Vi er nå nødt til å ettergå det han har forklart. Det pågår også avhør av andre personer, sier Metlid.

Politiet vil torsdag ta stilling til om siktede blir fremstilt for varetektsfengsling.

– Det er fortsatt viktig for politiet å få inn informasjon i saken. Vi har fått inn noe tips, men ønsker fremdeles tips fra personer som kan sitte på relevant informasjon, sier Metlid.