Gå til sidens hovedinnhold

Siktet for overgrep mot barn i Oslo: Mannen ble pågrepet på Gardermoen søndag, etter 11 år i Gambia

Mannen ble nylig løslatt fra fengsling i Gambia etter 11 år bak murene. På søndag ble han pågrepet av norsk politi på Gardermoen, skriver VG mandag.

I desember 2010 ble en norsk mann fra Telemark arrestert i Gambia av lokalt politi, etter tips fra det norske politiet via Interpol.

Politiet fant ham sammen med seks mindreårige barn i alderen tre til ti år inne på et soverom, skrev blant annet Aftenposten da.

Mannen ble dømt for grove seksuelle overgrep mot barna, og har sonet fram til nå.

Siktet for to overgrep i Oslo

Mannen i 50-åra har tidligere sonet flere overgrepsdommer i Norge.

I 2005 ble 45-åringen dømt for minst hundre tilfeller av overgrep mot sin egen sønn som da var under skolealder, i perioden 1999 til 2002, skrev Aftenposten i 2010.

I 2010 ble han også anmeldt og siktet for to overgrep mot mindreårige barn i Oslo, men mannen reiste til Gambia før politiet fikk kontakt med ham. Den ene av anmeldelsene, høsten 2010, gikk ut på antatte overgrep mot en gutt i skolealder i Oslo-området.

«Ifølge kilder i det gambiske miljøet i Oslo-området har han samtidig kjørt pirattaxi. På denne måten har han skaffet seg relasjoner i miljøet», skrev Aftenposten da.

Nekter straffskyld

Saken har siden vært stilt i bero, men er nå åpnet for videre etterforskning.

– Man har gjort det man kunne på et tidspunkt, men vi ønsker selvfølgelig å avhøre siktede dersom han ønsker det, sier politiadvokat Rita Parnas til VG mandag kveld.

Mannens forsvarer, Sigurd Klomsæt, forteller avisa at hans klient nekter straffskyld:

– Han avviser det fullstendig. Han er preget av å ha sittet så lenge i et fengsel der nede.

Kommentarer til denne saken