Den 36 år gamle mannen er siktet for grov kroppsskade etter en knivstikking på Stovner torsdag for snart to uker siden.

Offeret skal ha blitt påført stikkskader i overkroppen. Ifølge Avisa Oslos opplysninger er fornærmede lillebroren til den siktede mannen.

Politiet har bekreftet at det er en relasjon mellom partene, men de har ikke ønsket å utdype det.

– Det er en intern familiekonflikt som ligger bak, men min klient erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Ola Lunde, som heller ikke ønsker å gå nærmere inn hvilken relasjon det er mellom siktede og fornærmede.

Tror på løslatelse

Den siktede mannen ble pågrepet på Høybråten en drøy halvtime etter at politiet fikk melding om knivstikkingen. Påfølgende lørdag ble han varetektsfengslet i to uker i full isolasjon.

Varetektsperioden løper ut førstkommende lørdag.

– Det naturlige er at han løslates. Jeg kan ikke se at det er noen bevisforspillelsesfare som tilsier at han skal holdes i varetekt, sier Lunde.

I kjennelsen fremkommer det at 36-åringen knytter seg til handlingen, men ifølge forsvareren nekter han altså straffskyld for siktelsen for grov kroppsskade.

– Han knytter seg til selve hendelsen, men det ligger et familieanliggende bak, sier Lunde.

Ringte vitne før pågripelse

Etter det Avisa Oslo får opplyst, har et vitne forklart at hun ble oppringt av siktede like før midnatt den aktuelle torsdagskvelden. Mannen skal da ha gitt uttrykk for at det ikke gikk så bra med ham og at politiet var «ute» etter ham.

Like etter ble samtalen brutt og 36-åringen pågrepet, ifølge Avisa Oslos opplysninger.

Utover det har vitnet forklart at hun ikke kjenner til at det skal ha vært en konflikt mellom brødrene.

Da Oslo tingrett besluttet å varetektsfengsle 36-åringen i full isolasjon, ble det blant annet begrunnet med faren for bevisforspillelse.

I kjennelsen fremkommer det at politiet har tatt beslag i fem telefoner, som må gjennomgås «sikte på å avdekke eventuelle andre personer som har vært involvert i hendelsen».

Nabo: Mye bråk i oppgangen

Videre viser retten til at siktede selv har forklart at han ønsker å kontakt med de som var til stede, for å finne ut hva som har skjedd.

«Selv om siktedes har opplyst at han ikke vil påvirke forklaringer, vil det innebære en reell fare for bevisforspillelse», mener retten.

I løpet av varetektsperioden er relevante vitner avhørt, mener forsvarer Ola Lunde.

En nabo som Avisa Oslo snakket med natten etter episoden, har fortalt at det har vært mye uroligheter i blokka der knivstikkingen skal ha skjedd.

– Jeg blir litt engstelig når jeg skal ned i vaskeriet. Det har vært mye bråk i oppgangen, fortalte naboen, som har ønsket å være anonym.