Den 36 år gamle mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag ettermiddag.

Her krevde politiet ham fengslet i to uker, men fikk kun medhold i én uke med henvisning til bevisforspillelsesfare. Det fremkommer av kjennelsen som ble avsagt like etter fengslingsmøtet.

Selv begjærte siktede seg løslatt fra varetekt.

– Han erkjenner ikke straffskyld og har ikke noe kjennskap til denne hendelsen, sier forsvarer Maggi Rødvik til Avisa Oslo.

Ennå ikke avhørt

36-åringen er siktet for drapsforsøk etter en knivstikking på T-banen mellom Nationaltheatret og Jernbanetorget i helgen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.18 lørdag kveld og rykket ut til Jernbanetorget. Her fant de fornærmede, en mann i 30-årene, med stikkskader i overkroppen og hodet.

Politiet fikk raskt siktedes navn på blokka og siktet ham, før han til slutt ble pågrepet mandag kveld.

Mannen er foreløpig ikke avhørt. Ifølge forsvareren er det ennå uavklart om han ønsker å forklare seg.

Den fornærmede mannen ble kjørt til Ullevål sykehus for behandling etter hendelsen. Han er utenfor livsfare. Knivstikkingen skal ikke ha vært tilfeldig, i den forstand at det er en relasjon mellom de involverte fra tidligere.

– Etterforskningen til nå har ikke avdekket holdepunkter for at saken knyttes til andre voldshendelser i Oslo den siste tiden, eller at saken knytter seg til gjengkriminalitet, opplyste politiet i en pressemelding mandag.

Fornærmede er heller ikke avhørt ennå, fremkom det i fengslingsmøtet onsdag.

Slo seg vrang på tannklinikk

Avisa Oslo har fått tilgang til en rekke tidligere straffesaker mot den siktede 36-åringen.

I juli 2020 ble han dømt til 60 dagers fengsel for en voldsepisode på tannklinikk i sentrum.

I dommen er det beskrevet hvordan 36-åringen slo seg fullstendig vrang da han fikk beskjed om at timen hans var flyttet to måneder fram i tid. Han gikk deretter til angrep på en annen pasient i venterommet. Da resepsjonisten forsøkte å gripe inn, slo og sparket han henne.

Deretter gikk han løs på inventaret, blant annet en kølappmaskin og en telefon, før han forlot stedet.

I dommen fremkommer det at 36-åringen er domfelt tre ganger tidligere – i to av sakene for vold og trusler.

Blottet seg for kvinne

I en annen dom fra 2019 ble han også dømt til fengsel i 60 dager. Da hadde han truet en lege til å gi ham resept på smertestillende medikamenter, samt blottet seg for en kvinne i forbindelse med en visning for mulig leie av et rom leiligheten hans.

Tilbake i 2016 ble han dømt for vold og trusler mot saksbehandlere i barnevernstjenesten, til en straff på fengsel i 72 dager. Han måtte også betale til sammen 16.000 kroner i oppreisning til to fornærmede.