Mannen ble pågrepet av politiet etter at en mann ble funnet med stikkskader på Grønland mandag kveld.

– Vi hadde kommunisert at vi ønsket å komme i kontakt med ham. Han gjorde en avtale med oss, og ble pågrepet uten dramatikk, sier krimvaktleder Roger Hjertø til Avisa Oslo tirsdag morgen.

Han forteller at de fortsatt jobber med å få avklart både hendelsesforløpet og relasjonen mellom siktede og fornærmede.

Uavklart om varetekt

Tirsdag ettermiddag er siktede i avhør, opplyser politiadvokat Vilde Nergård.

– Politiet vil vurdere spørsmålet om varetektsfengsling i løpet av ettermiddagen. Det er per nå ikke oppnevnt forsvarer, men det vil bli gjort dersom siktede blir framstilt for varetekt, sier hun til Avisa Oslo.

Parallelt jobber politiet med avhør av øvrige vitner og innhenting av eventuell videoovervåking i området, forteller Hjertø ved krimvakta.

Enn så lenge er politiet tilbakeholdne med å kommentere hva som skal ha vært foranledningen til hendelsen mandag kveld.

– Det er for tidlig å si noe mer om relasjoner mellom partene og hendelsesforløpet, men det er sentrale tema som vi jobber med å kartlegge, sier Nergård.

Sperret av område

Politiet fikk melding om episoden, som skal ha skjedd ved den nedlagte puben Stargate, i 20.30-tiden mandag kveld.

En yngre mann ble funnet i Rubina Ranas gate like ved, og kjørt til Ullevål sykehus med det som er beskrevet som stikkskader. Vedkommende er utenfor livsfare.

Området rundt Olafiagangen og Akerselva ble sperret av i søk etter gjerningspersonen, samtidig som mistanken raskt rettet seg mot en konkret mann. Etter avtale med politiet ble han pågrepet uten dramatikk sent mandag kveld.

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Kristoffer Bang, kunne det dreie seg om så mange som fire gjerningspersoner. Enn så lenge er det imidlertid kun den ene mannen som er siktet i saken, opplyser Vilde Nergård.

Knivstikkingen er den andre i Oslo på kun få dager: Lørdag formiddag ble en mann påført stikkskader på en adresse på Bogerud. En 22 år gammel kvinne er siktet for grov kroppsskade og ble mandag varetektsfengslet i to uker.