Den tredje siktede, en mann i 20-årene, ble pågrepet søndag. Han er siktet for medvirkning til drapsforsøk og politiet vurderer nå om de vil begjære ham varetektsfengslet. Det vil i så fall skje tirsdag.

De øvrige to siktede er foreløpig ikke pågrepet.

– Et hovedfokus for etterforskningen nå, er å lokalisere og pågripe de to siktede som ennå ikke er pågrepet. Begge er etterlyst nasjonalt og internasjonalt, og politiet vil også vurdere å gå ut med en etterlysning i media i løpet av dagen, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

Etterforsker som drapsforsøk

Her gjentar politiinspektør Grete Lien Metlid oppfordringen til de siktede om å melde seg til politiet.

To menn i 30- og 40-årene ble alvorlig skadd da de ble skutt i Klingenberggata natt til søndag. Begge får ennå behandling på sykehus, men mandag vil politiet gjøre nye forsøk på å få avhørt dem.

– Oslo politidistrikt etterforsker saken som drapsforsøk. Politiet har etterforsket hendelsen for fullt gjennom helgen, og bruker store ressurser. Saken har høy prioritet og vi vil formidle ut straks det er ny utvikling. Politiet jobber nå med stor intensitet både operativt ute og med etterforskning på politihuset, heter det i pressemeldingen.

Foranledningen til skytingen er uklar, men Dagbladet skriver at de to fornærmede hadde vært på bursdagsfest på et utested i nærheten i forkant av hendelsen.

Young Guns-tilknytning

Etter det Avisa Oslo får opplyst er de fornærmede mennene tilknyttet Young Guns-miljøet – og har vært det gjennom flere år. En av dem ble i fjor sommer dømt til fengsel i forbindelse med en annen skyteepisode – en dom han senere anket.

– Flere detaljer om hva som har skjedd må vi komme tilbake til. Det er fortsatt for tidlig å konkludere når det gjelder bakgrunn og motiv, utover at det har vært en konflikt i forkant av selve skytingen, sier Metlid i pressemeldingen.

Ifølge NRK er flere av de som er siktet i saken tilknyttet MC-klubben Satudarah. Alle de involverte er kjente for politiet fra tidligere.

Mannen som ble pågrepet søndag nekter straffskyld, har hans forsvarer Marius Ihlebæk tidligere opplyst. Mannen er foreløpig ikke avhørt.