Mannen i 20-årene ble pågrepet av politiet ikke lenge etter skyteepisoden, som fant sted ved T-banestasjonen på Grønland i 04.15-tiden natt til søndag.

Selv nekter han enhver befatning med skytingen, der en mann i slutten av 20-årene ble drept. Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag ettermiddag.

Da vil han begjære seg løslatt, opplyser forsvarer Inam Ghous Ali til Avisa Oslo.

Samtykker til fengsling

En annen mann i begynnelsen av 30-årene ble pågrepet søndag kveld, siktet for å ha begått selve drapshandlingen. Det er uklart hvordan han stiller seg til siktelsen, men han samtykker til politiets begjæring om varetekt, skriver TV 2.

Det er ikke kjent hva som er foranledningen til skytingen, men politiet har vært tydelige på at de mener det kan være et oppgjør i et kriminelt miljø. Alle de involverte er kjente for dem i forbindelse med tidligere straffesaker.

Politiadvokat Kari Kirkhorn representerer påtalemyndigheten i forbindelse med fengslingene. Hun har foreløpig ingen kommentar til saken.

Fire drap hittil i år

Drapet på Grønland er det fjerde i Oslo i år:

  • 21. mars ble 36 år gamle Rabeel Arshad funnet drept i sitt eget hjem på Manglerud. Ektemannen er siktet for å ha begått drapet.
  • 25. juni ble to menn drept da Zaniar Matapour (43) begynte å skyte utenfor utestedene Per på Hjørnet og London Pub ved C. J. Hambros plass i sentrum. Politiet etterforsker saken som terror. Tre menn er også siktet for medvirkning til angrepet, blant dem den kjente islamisten Arfan Bhatti (45).