Torsdag kveld ble 13-åringen påkjørt i Maria Dehlis vei på Haugenstua. Bilisten som kjørte på gutten stakk av, og ble pågrepet i sitt eget hjem natt til fredag.

Yogathas ble bekreftet død klokken 15.10 fredag ettermiddag.

Mannen i 30-årene som kjørte på gutten var ruspåvirket, og det ble fredag tatt ut siktelse for uaktsomt drap i tillegg til kjøring i påvirket tilstand. Han er varetektsfengslet i fire uker framover.

Ruskjørte i sentrum

Som VG kunne melde lørdag er mannen tidligere straffedømt for blant annet kjøring i ruspåvirket tilstand.

Avisa Oslo har fått innsyn i to tidligere dommer mot mannen. I en dom avsagt i Oslo tingrett i 2009 framkommer det at han etter en fest på nyttårsaften til 2008 stakk av med kameratens bil og kjørte denne til sentrum i narkotikapåvirket tilstand.


Han skal ifølge dommen ha vært påvirket av valium, Rohypnol og cannabis, til en påvirkningsgrad som etter rettens beregninger den gang tilsvarte en alkoholpromille på 1,5.

LES OGSÅ: Varetektsfengsles i fire uker etter påkjørselen av 13-åringen: – Ligger i kortene at vi vil anke

Fengsel

Kjøringen endte med kollisjon i med en annen bil. Den tiltalte hadde på det tidspunktet aldri hatt førerkort.

Det endte med en dom på 60 dagers fengsel, hvorav 40 dager ble gjort betinget.

Han er også dømt for et narkotikaforhold i 2007, da han forsøkte å selge hasj til to politibetjenter på Grønland. Han ble dømt til 21 dagers betinget fengsel for forholdet.

LES OGSÅ: Dødsulykken preger byen: – Usigelig trist

Erkjenner ikke straffskyld

I tillegg til siktelsen for uaktsomt drap og ruskjøring etter påkjørselen torsdag etterforskes mannen også for et annet tilfelle ruskjøring i tidligere desember.

Mannens forsvarer, Harald Fjeldstad, har tidligere uttalt at mannen erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld etter siktelsen. Kjennelsen fra Oslo tingrett, der fengsling blant annet begrunnes i fare for bevisforspillelse, skal ankes.

– Vi mener at bevisforspillelse ikke er noe tema i denne saken her. Han har ingenting å skjule. Vi er interessert i å få fram det som skjedde, har advokat Harald Fjeldstad tidligere uttalt til NTB.