Lederen av den islamfiendtlige organisasjonen bekrefter til Avisa Oslo at han var involvert i ulykken på E6 ved toppen av Skulleruddumpa lørdag ettermiddag. Disse opplysningene bekrefter også politiet.

– Vi har all grunn til å tro at bilen til Sian ble påkjørt med vilje, noe som medførte at den kjørte ut og havnet på taket. Fører av den andre blir pågrepet og kjørt til arresten, skriver Oslo-politiet.

– Fulgte etter oss

Lars Thorsen sier til Avisa Oslo at ulykken skjedde etter en politisk markering som inkluderte koranbrenning.

– Når vi forlater stedet er det en bil som følger etter oss. Bilen kjører bak oss og prøver å dytte oss over ende, forklarer Thorsen.

Sian-lederen hevder personen som kjørte den andre bilen kom ut med en kniv i hånda etter hendelsen. Disse opplysningen er ikke bekreftet av politiet.

Det skal ha vært fem Sian-medlemmer i bilen da ulykken skjedde. Fire av disse er kjørt til legevakt, mens den siste er kjørt til sykehus, opplyser politiet i Oslo.

Det er ikke snakk om alvorlige skader.

Video viser hendelsen

Avisa Oslo har sett en video som viser påkjørselen og ulykken hvor bilen til slutt ender på taket. Videoen viser at Sian-lederen brenner det som tilsynelatende er en koran i et veikryss. Flere kommer til stedet, og det blir amper stemning før Sian-lederen og hans følge kjører videre.

De blir fulgt etter av en personbil, som flere ganger kjører inn i Sian-lederens bil før de kommer ut på E6.

Deretter stanser Sian-lederen sin bil, mens personbilen kjører et par hundre meter videre og stanser på motorveien. Sian-lederen kjører så forbi, før personbilen kjører inn i Sian-lederens bil, som kjører av veien, ruller rundt og havner på taket.

– Vi har også grunn til å tro at bakgrunnen for påkjørselen er at Sian har drevet med koranbrenning gjennom dagen, skriver Oslo-politiet.

Politiet opplyser på Twitter at den andre stakk fra stedet etter ulykken. Like etter klokken 15.30 meldte politiet at de har kontroll på bilisten som stakk av.

Saken fortsetter under bildet

Sjåfør: – Angrer ikke

TV 2 melder at sjåføren av den aktuelle bilen er siktet for hendelsen. Avisa Oslo har snakket med sjåføren som var involvert i ulykken.

– Sian fortjente det. Vi angrer ikke på noe som helst, sier personen før vedkommende legger på når AO ringer.

Det var to kvinner i bilen som kjørte inn i Sian-lederen. De var begge til stede i veikrysset der det som skal ha vært en koran, ble brent. Den ene kvinnen tok med seg den utbrente boka inn i bilen før de kjørte etter Sian-lederen.

Politiet jobber nå med vitneavhør og videoer fra hendelsen.

Avlyste markering

Sian skulle opprinnelig holde en markering utenfor Stortinget lørdag, der det også var planlagt å brenne en koran. Denne markeringen ble stanset av politiet på grunn av trusselnivået etter masseskytingen i Oslo sist helg.

Lørdag ble det kjent at Sian-leder Lars Thorsen er tiltalt for vold, skadeverk og krenkelse.

Sian-lederen er tiltalt for å ha skadd tre mennesker. Dette skal ha skjedd da han sprayet tre menn i ansiktet med en rød forsvarsspray i mars og april i år, skriver Dagbladet.

Thorsen er også tiltalt for skadeverk. Politiet mener han hengte opp et banner med påskriften «OSLO JIHADSENTER» på Iman aktivitetssenter i Oslo.