Torsdag fikk politietterforskerne endelig snakket med den ene mannen som ble skutt på Trosterud natt til onsdag.

Det har likevel ikke satt dem på sporet av hvem som skal ha stått bak ugjerningen, forteller Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt.

– Det er ingen mistenkte eller pågrepne, men vi fortsetter å jobbe gjennom helga. Vi rigger oss for full etterforskning og får forhåpentligvis noe mer så si etter hvert, men foreløpig er det ingen utvikling, sier hun til Avisa Oslo.

Her er politiet på stedet like etter skytingen:

Flere etterforskningsskritt

Politiet vet fremdeles ikke hva som er foranledningen til at én eller flere personer løsnet en rekke skudd på Trosterud like etter klokken 01 natt til onsdag. To menn ble alvorlig skadet i skytingen og har siden fått behandling på Ullevål sykehus.

– Vi har snakket litt med den ene fornærmede, men for begge er tilstanden såpass alvorlig at det er begrenset hva vi får ut av avhør av dem foreløpig. Det må vi forsøke på videre, etter hvert som tilstanden deres forhåpentligvis blir bedre, sier Metlid, men understreker at politiet også har andre etterforskningsskritt i saken:

– Vi jobber med avhør og innhenting av informasjon. Vi snakker med folk, sikrer videomateriale og andre elektroniske spor. Så får vi etter hvert se om det gir oss noen forklaring på hva som har skjedd.

Ikke klar for avhør

De fornærmede er to menn i henholdsvis slutten av tenårene og 20-årene. For den ene er helsetilstanden ennå såpass alvorlig at det ikke er mulig å avhøre ham. Politiet vet heller ikke når det blir mulig.

– Har dere noe annet å gå etter?

– Vi har ting å jobbe med, men som sagt har det ikke ført til noen endringer i status i saken. Sånn sett kan dette være en sak vi må jobbe med over tid, en vanskelig sak, men nå setter vi på mer ressurser og øker innsatsen, svarer Metlid.

Hun vil ikke kommentere om politiet har gjort funn på åstedet som de knytter til skytingen.

– Alle muligheter åpne

Et vitne som Avisa Oslo har snakket med, forteller at han så tre personer løpe fra stedet i sekundene etter at han hadde hørt flere skudd. Hvorvidt det dreier seg om gjerningspersoner, fornærmede eller vitner, er uklart.

– Var det personer til stede som var vitne til selve skytingen?

– Det jeg kan si er at vi har snakket med folk som har vært der og i nærheten, svarer Metlid.

Tidligere har politiet uttalt at det ifølge deres opplysninger ikke ligger noen kjent konflikt bak skyteepisoden.

– Vi kan ikke si noe mer om hva som er motivet, men vi holder fortsatt alle muligheter åpne, sier Metlid.