Tirsdag 20. september avsluttes stemmegivningen i det som er en utrolig jevn avstemning om hvem som skal få Bylivsprisen i Oslo.

Etter at nesten 1.900 stemmer er registrert, har en kandidat 15 prosent, to har 14 prosent og en har 13 prosent av stemmene.

Og det er deg – leseren av denne saken – som er med på å avgjøre hvem som vinner. Stem på din favoritt under.

Sjekk ut presentasjonen av alle kandidatene og Bylivsprisen her.

Forvandlet gata

Beboerne i Huitfeldts gate setter stor pris på at deres innsats gjennom kandidaten «Gateendringene» kniver om å få flest stemmer.

Her har gata blitt helt forandret fra tidligere. Kontrastene er store fra en gate stappfull med parkerte biler og trafikk, til et åpent strøk med sykkelvei og forhager til leilighetskompleksene på Frogner.

– Det er utrolig gøy og nesten litt ærefrykt fordi det er så utrolig mange andre gode kandidater. At vårt prosjekt henger med er veldig gøy og morsomt. Det er et prosjekt vi har gjennomført for å glede oss selv, men det er fint at det kan glede andre også. At det blir satt pris på, sier Helge Refsum Irgens – en av representantene for beboerne.

Samlingssted for unge

Ved siden av – og under – Dyvekes bru i Gamlebyen har det vokst fram et fantastisk område for skating, sang, dans og arrangementer. Gamlebyen Sport og Fritid, også kjent som GSF, er helt der oppe i kampen om seieren.

– Det er noe med at man går med noen små ønsker og drømmer i livet som man holder på og ikke har klart å gi slipp på. Det handler om noe mer enn kroner og øre. Det er mennesker, bomiljø og oppvekstmiljø som er valutaen. Folk, rett og slett. At vi får oppmerksomhet rundt slike ting som iverksettes, blir satt veldig stor pris på, sier leder i GSF, Alto Braveboy.

Den mangeårige ildsjelen trekker fram viktigheten av slike samlingssteder, og andre grøntområder i en by som skal utvikles og er under stort press fra forskjellige aktører.

Nytt liv langs sjøfronten

En tredje kandidat som kjemper helt i toppen er «Serveringsstedene langs Bjørvika». Salt, Sukkerbiten og Vippa får ros for å bidra til tilgang til havnefronten.

– Det er kjempehyggelig. Vi håper at vi er med på å åpne opp sjøfronten og gjøre den tilgjengelig for alle hele året gjennom kulturopplevelser, badstu og servering. Det er en ære å bli nevnt sammen med de andre. Vi er et midlertidig prosjekt. Det er viktig for byen å ha slike prosjekter som er åpne, inkluderende og som skiller seg litt fra andre prosjekter og bygg, sier daglig leder Siri Bull Henstein i Salt.