Leiligheten i Majorstuveien 32B har ikke eget soverom, men en balkong på 5,5 kvadratmeter øverst i blokka. Med kun 16 kvadratmeter bruksareal krever den kreativ møblering for å få plass til alt man trenger.

Ettromsleiligheten ble lagt ut for salg mandag 1. februar, og eiendomsmeglerfullmektig Thuva Karlsrud i DNB Eiendom sier det allerede har vært stor interesse for den.

– Jeg har hatt en visning og noen privatvisninger, men det er ikke kommet noen bud ennå. Det er jo en høy kvadratmeterpris, så det blir spennende å se, sier hun.

Balkong og trikk

Hun mener leiligheten har flere gode egenskaper som vil gjøre kjøpere interessert.

– Leiligheten har gode solforhold, balkong og ligger like ved trikken.

Tidligere denne uken ble en leilighet som også er 16 kvadratmeter stor solgt for 2,8 millioner, etter å ha blitt lagt ut med en prisantydning på 2,5 millioner kroner. Denne leiligheten ligger ved Ring 2 nederst på Sagene.

Rift om alle leiligheter

– Det er vanvittig, men det er der prisen ligger, sier Karlsrud.

Hun sier ettromsleilighetene er spesielt populære.

– Det er rift om alle leiligheter, men det er få små leiligheter ute, så det gjør at de blir ekstra ettertraktet. Det er et vanvittig stort press om dagen, kjøperne er på hugget, sier hun.

Det har vært svært få leiligheter til salgs i Oslo den siste tiden, noe som har presset prisene opp, men den siste uken har Karlsrud sett tegn til at markedet begynner å løsne.

– Ikke enkelt

Å eie sin egen bolig i hovedstaden blir stadig vanskeligere for førstegangskjøpere. Eiendom Norge presenterte nylig den såkalte sykepleierindeksen, som viste at en sykepleier som i gjennomsnitt tjener 578.000 kroner, inklusive alle tillegg, bare har råd til å kjøpe 2,5 prosent av boligene i Oslo.

– Det er ikke enkelt for dem som skal kjøpe sin første bolig nå, sier Karlsrud.

– For alle sin del håper jeg det normaliserer seg etter hvert, så det blir mulig for førstegangskjøpere å komme inn på markedet.