– Vi jobber tett med smittesporerne i bydelen om dette. De som blir betegnet som nærkontakter – hvis det skulle komme noen, det vil vise seg – vil vi følge de anbefalingene som blir gitt fra smittesporerne, sier redaksjonssjef Bjørnar Brechan i NRK Oslo og Viken til Avisa Oslo.

NRK Oslo og Viken – som frem til 2020 het Østlandssendingen – er et av de største distriktskontorene til NRK, med om lag 200 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Drammen og Fredrikstad. Fredag morgen er det klart at seks av de ansatte ved Oslo-kontoret har fått påvist koronasmitte.

Foreløpig er det kun én av de andre ansatte i redaksjonen som har blitt bedt om å jobbe fra hjemmekontor, da vedkommende trolig regnes som nærkontakt med en av de smittede, men utover dette er ingen andre påvirket foreløpig.

– Fra smittesporernes sin side, så defineres dette foreløpig ikke som et utbrudd på en arbeidsplass. Vi er såpass sikre på at vi vet hvor det kommer fra, at det ikke er noen grunn til å tro det heller.

Påvirker ikke sendinger

Brechan opplyser at smittetilfellene ikke vil få konsekvenser for noen av sendingene til NRK Oslo og Viken. Han forteller også at ingen av de ansatte det gjelder har gjennomført fysiske intervjuer mens de var smittet.

– Det er ikke noe som helst som tyder på at dette er jobbrelatert, understreker Brechan.

Oslo-kontoret til NRK Oslo og Viken holder til i Myrens verksted rett ved Akerselva på Torshov i bydel Sagene. I 2020 ble Østlandssendingen, som holdt til på Myrens verksted, og Østfolds distriktsnyheter slått sammen til ett felles distriktskontor.

Dette medførte også at Fredrikstad ble tv-hovedkontoret til redaksjonen, og at kontoret i Oslo ikke lenger skulle ha egne sendinger.

Stigende smittetrend

Oslo har vært mer eller mindre sosialt nedstengt siden november i fjor, og har hatt et høyt smittetrykk siden den gang.

Etter en periode med synkende smittetrend i januar og februar, er trenden nå stigende, og ifølge kommunens egne tall ble det bekreftet 307 nye tilfeller av koronasmitte i går.

Dette skyldes trolig delvis at det muterte viruset som først ble oppdaget i Storbritannia har fått fotfeste i hovedstaden. Denne varianten sies å være langt mer smittsom enn det opprinnelige viruset.