For andre år på rad inviterer Amedia til den tradisjonsrike Ungdomspartilederdebatten i samarbeid med Arendalsuka. Avisa Oslo og Nettavisen har regi på TV-debatten fra Arendal kulturhus.

Programlederne Hanne Taalesen (Avisa Oslo) og Henrik Østensen Heldahl (Nettavisen) spår høy temperatur når ungdomspolitikerne møtes igjen.

– Denne debatten er den største arenaen for ungdomspartiene, og gir derfor et viktig frampek på morgendagens politiske løsninger. Publikum møter svært dyktige, unge politikere. Kanskje står det en fremtidig statsminister på scenen, sier Hanne Taalesen, nyhetsredaktør for Avisa Oslo.

Taalesen har sammen med Henrik Østensen Heldahl, journalist i Nettavisen, ansvaret for å lede debatten.

– Alle partilederne er politiske talenter som kommer til å gå ut i hundre, så alt ligger til rette for tidenes ungdomspartilederdebatt. Ungdomspolitikerne skal diskutere dagsaktuelle og tabloide temaer. Det er dessuten fire ferske partiledere på plass i år som nok er ekstra spente, sier Heldahl.

Under årets debatt håper de å fylle hele Store Torungen i Arendal Kultur- og rådhus med plass til 680 publikummere i salen. Det er stor kontrast til fjorårets arrangement som kun hadde plass til 200 personer på grunn av koronarestriksjonene.

Ruspolitikk et naturlig tema

For lederne av debatten er ruspolitikken og spørsmålet om legalisering av cannabis også et naturlig valg.

– Rusdebatten har herjet i et år nå, og de fleste ungdomspartiene ønsker en sterk liberalisering. Vi ønsker å ta denne debatten litt ned på jorda for å finne ut hvordan fremtidens ruspolitikk faktisk blir seende ut i Norge dersom den yngre generasjonen får viljen sin, sier Heldahl.

– Det er en debatt som engasjerer mange unge og som ungdomspartiene har klare meninger om. Abid Raja var ute og tyvstartet debatten om legalisering av cannabis i sommer. Vi skal nå ta debatten til neste nivå, sier Taalesen.

Løfter debatten ut i landet

Ungdomspartilederdebatten ble tidligere arrangert av Schibsted og Aftenposten. Amedia overtok stafettpinnen og avtalen med Arendalsuka i fjor.

Marte Ingul, konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia forteller at Amedia-familien er dedikert til oppdraget med å nå yngre lesere, lyttere og seere.– Å informere og engasjere yngre generasjoner om viktige samfunnsspørsmål slik at de kan ta informerte valg er kjernen i vårt samfunnsoppdrag. Ungdomspartilederdebatten er en viktig arena for å løfte tematikken til disse målgruppene, og vi har ambisjoner om å invitere til denne viktige debatten i mange år fremover, sier Ingul.

Hun understreker at resten av landet lettere kan følge ungdomspartilederdebatten tettere.

– Gjennom den sterke samarbeidskulturen blant våre mer enn 100 avistitler Norge rundt, har Amedia sammen med sine aviser et unikt fortrinn for å løfte debatten fra Arendal og ut til resten av landet, sier Ingul.

Deltakerne på årets debatt

Disse deltar for første gang:

  • Simen Velle (FPU)
  • Tobias Stokkeland (Grønn Ungdom)
  • Hadle Rasmus Bjuland (KrFU)
  • Ane Brevik (Unge Venstre)

I tillegg stiller i år som i fjor:

  • Ola Svenneby (Unge Høyre)
  • Astrid Hoem (AUF)
  • Synnøve Kronen Snyen (Sosialistisk Ungdom)
  • Torleik Svelle (Senterungdommen)
  • Alberte Tennøe Bekkhus (Rød Ungdom)