– Jeg synes Mehls video var veldig fascinerende. Samtidig vet jeg at hun er en av Norges mest populære politikere, så jeg tenkte at hvis jeg skal lykkes på TikTok så må jeg la meg inspirere av henne, sier Eivind Trædal til Avisa Oslo.

Mandag delte han en TikTok-video fra justisminister Emilie Enger Mehl på sin Twitter-konto, med deleteksten «Hva er det justisministeren vår holder på med på TikTok egentlig?».

Filmet under bystyremøte

Videoen viser flere korte klipp av justisministeren før og under et innlegg i FNs hovedkvarter. På TikTok er videoen akkompagnert av Travis Scotts låt «Goosebumps».

I en kommentar under innlegget forklarer Trædal at han «synes bare den (videoen, journ.anm.) var rar.»

Likevel kan det se ut til at Trædal tok inspirasjon fra den åtte år yngre justisministeren. Da han deltok i bystyremøte onsdag, postet han en liknende video på Twitter – til flere tusen likes og reaksjoner.

Flere andre politikere har hyllet videoen:

«Jeg dauer», skriver MDGs tidligere partileder Une Bastholm. «Legendarisk» sier Oslo Høyres skolepolitiske talsperson Mehmet Kaan Inan.

Videoene kan du se i toppen av denne saken.


Slik var den kreative prosessen

Til Avisa Oslo utdyper Trædal at fikk litt hjelp, men klippet sammen videoen helt selv. Trædal er 37 år gammel.

– Den kreative prosessen gikk ut på å få noen kolleger til å hjelpe meg med å filme under bystyremøtet og klippa den sammen selv.

Han kan også avsløre at han valgte å slette mailappen Outlook på mobilen av sikkerhetshensyn.

– Det et jo en tøff vurdering, men jeg har innsett at det vil bli vanskelig å nå fram til unge folk i valgkampen bare med e-post, så må jeg bare prøve å få det til å funke.

Avisa Oslo har bedt justisministeren om en kommentar til denne saken. Ministeren har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

LES OGSÅ: