– Savnede er fortsatt ikke gjort rede for, så vårt arbeid fortsetter, skriver politiet på Twitter.

Politiet gikk ut med en etterlysing av den 76 år gamle mannen mandag kveld. Han ble sist observert på Grefsen. Han beskrives som slank, har grått hår og skal ha vært ikledd blå lue, blå Bergans-dunjakke, jeans, svarte og grå joggesko og muligens en ryggsekk.

– Vi legger ut et nytt bilde med den klesdrakt savnede hadde ved siste observasjon. Det mest aktuelle område er fortsatt Maridalen og den delen av Nordmarka, men vi utelukker ikke andre områder, skriver de videre.

Søkt siden mandag

Siden mandag har politiet og frivillige letemannskaper søkt etter 76-åringen. Ifølge politiet har de søkt både på luft og på land.

– Vi har lett med både politihund, helikopter, frivillige og hester. Vi har søkt med betydelige ressurser. Både vi og brannvesenet har brukt mye ressurser, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Søket har foregått i Nordmarka, etter at mannen ble observert da han gikk av 51-bussen i Maridalen.

– Vi har også innhentet video fra bussen, og mener ganske bestemt at det er han vi ser idet han går av inne i Maridalen, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Bjørn Gunnar Nysæter til Avisa Oslo onsdag.

– Har dere lett på riktig sted?

– Vi har åpenbart ikke lett på riktig sted fordi vi har ikke funnet ham. Men vi har lett i det området vi har opplysninger om at han kan være. Nå har det gått lang tid, så han kan være mange steder, men vi kan ikke være overalt, svarer Gulbrandsen.

– Arbeidet fortsetter med full styrke

Gulbrandsen sier at arbeidet fortsetter med full styrke.

– Akkurat nå har vi ikke søkemannskaper ute i terrenget, fordi vi har søkt i de områdene vi mener er aktuelle. Så nå bli jobben å få inn nye opplysninger om nye steder å søke. Men vi gir ikke opp, så lenge vi mener det er mulig å finne ham.

– I tillegg og parallelt så har vi fulgt opp familien så godt vi har hatt mulighet for. Vi har også jobbet med andre opplysninger og videoovervåkning for å få en indikasjon på hvor han kan være.

Politiet har ulike teorier om hva som har skjedd. En av hypotesene er at 76-åringen har fått et illebefinnende eller blitt utsatt for en ulykke.

– Vi har ikke noe grunnlag for å tro at det har skjedd noe kriminelt eller straffbart.

Ber om tips

Gulbrandsen oppfordrer nå folk som ferdes i Maridalen og Nordmarka til å være årvåkne.

– Vi håper på nye observasjoner og det beste er om noen har opplysninger om hvor vedkommende er og i god behold.

Han ber folk om å ringe politiet ringe 02800, om de mistenker at de kan ha gjort en observasjon.

– Ring meg en gang. Ikke nøl, og så får heller vi vurdere opplysningene som kommer inn, sier han.

Avisa oppdaterer saken ...