– Vi håper på en heidundrende åpningsfest! forteller Heidi Åstrøm entusiastisk.

Senterlederen på nye Sats Ila ser de siste detaljene falle på plass før den storslåtte åpningen. Det mangler fortsatt et skilt på herregarderoben – og noen småting gjenstår i treningssalen.

Men lørdag morgen kan Åstrøm og kollegene senke skuldrene og invitere medlemmene på goodiebags, lukrative tilbud og en fullspekket timeplan på det nyoppussede senteret.

Da erklærer Sats åpningen av deres 30. fullverdige treningssenter i Oslo.

Spiser mer og mer av Oslo-kaka

Til tross for flere krevende pandemiår, med stengte sentre i lange perioder, har Sats spist seg stadig mer og mer inn på Oslo-markedet den siste tiden.

Det nye senteret ved Alexander Kiellands plass er i Gym Ilas tidligere lokaler. Innenfor en radius på kun noen kilometer har Sats nå fem sentre midt i Oslo (Ila, Sagene, Ringnes Park, Schous Plass og Carl Berner).

– Vi har gått ut med et virkelig ønske om å ha flere etableringer i både Oslo og resten av landet. Vi er hele tiden på søken etter egnede områder, hvor vi ser det er behov, forteller Anita Danielsen Asplund, regionsjef i kjeden, til Avisa Oslo.

Like etter årsskiftet ble det kjent at Sats hadde kjøpt opp Gym Gruppen, som eide sentre på Ila, Manglerud og Bekkestua.

– Vi ser at behovet fortsatt er stort. Vi vet at veldig mange i Oslo ikke bare trener på ett senter. De liker å kanskje trene noe på Sagene, noe på Ringnes Park og noe her, sier Asplund.

– Alltid gøy med konkurranse

Lørdag markerer også åpningen av et senter på Bekkestua, mens Manglerud-senteret er blitt omgjort til et Fresh Fitness-senter – Sats' datterselskap som opererer i lavpriskjedesjiktet.

Etter planen skulle Oslos største Sats-senter også ha åpnet på Ensjø, men politikerne har satt en kjepper i hjulene for planene.

– Vi vet at veldig mange av medlemmene er fornøyde med at vi har nyetableringer. Samtidig er det ikke bare vi som er her, men også andre aktører, sier Asplund.

Fra det nye Ila-senteret kan man se bort på senteret til Crew Trening, Askeladdens nye satsing innenfor treningssegmentet, som ligger rett over gaten.

– Det er alltid litt gøy med konkurranse. Det skjerper oss alltid. Vi er veldig stolte av vårt produkt og har virkelig tro på at vårt produkt treffer markedet best. Men det er alltid interessant å ha en konkurrent rett over gaten, erkjenner regionsjefen.

Senteret skiller seg ut

Gym Ila, som var i lokalene i Waldemars Thranes gate tidligere, var et populært senter. Etter at Sats tok over, er senteret blitt luftigere og mer åpent.

– Alt er på et plan. Det gjør at både medlemmer og PT-ene har mulighet for å effektivisere øktene i større grad. Vi anser det også som et privilegium at vi kan tilby det populære HIIT-konseptet hos oss.. Det er også det senteret vi har i Oslo som har mest belysning fra utsiden, vil jeg påstå, sier Åstrøm.

Samtidig skiller senteret seg ut på flere punkter. Det vil bli det Sats-senteret i Oslo som holder lengst åpent, sammen med Fagerborg-senteret, med åpningstider fra 05.00 til 23.30.

I tillegg vil Sats' storsatsing innenfor HIIT-trening få en fullspekket sal med toppmoderne utstyr. Det er høyintenstitetstrening som satser på energisk musikk og lys som gir diskotekfølelsen. Det er kun senteret på Colosseum som har hatt denne treningstypen tidligere.

– Dette senteret blir unikt i Norge og Oslo. HIIT-trening er oppriktig den ultimate treningsopplevelsen, og det er fantastisk at vi kan åpne en ny sal for den treningen i dette området. Vi vet at dette treffer bredt, sier Asplund.

LES OGSÅ: