Gå til sidens hovedinnhold

Sats endrer reglene for trening med legeerklæring i Oslo

Sats-sentrene i Oslo endrer praksisen rundt trening med legeerklæring. Det får Avisa Oslo bekreftet tirsdag.

Siden midten av februar har det vært mulig å trene ved treningssentrene i Oslo dersom man har hatt medisinsk grunnlag for det. Det har både vært et tilbud for trening på egenhånd og én-til-én-trening med personlig trener.

Nå stopper Sats ordningen for trening på egenhånd med legeerklæring. Det ble klart tirsdag.

– Vi stenger for trening på egenhånd med dokumentasjon for behov for opptrening og rehabilitering. Man kan fortsatt trene med en personlig trener, på lik linje med at man kan gå til fysioterapeut, sier Wenche Evertsen, sjef for Sats Norge, til Avisa Oslo.

– Hva er grunnen til at dere gjøre dette?

– Det er en helhetsvurdering. Vi gjør det for å bidra i det krafttaket som tas nå for å slå ned smitten. Det er med å redusere mobilitet. Dette tilbudet har ikke vært utstrakt brukt, men det er vårt bidrag i den store sammenhengen. Vi kjente at det var riktig å gjøre, forteller hun.

Les også

Dette er smutthullet som gjør at folk får trene selv om det er stengt: – Treningssentrene må skjerpe seg

Ikke krav fra myndighetene

Sats-medlemmene fikk tilsendt et skriv om dette tirsdag ettermiddag. Sats påpeker at dette er noe man har valgt å gjøre på eget initiativ.

Det betyr at det ikke har vært et krav fra kommunen. Det er likevel en endring som foreløpig kun gjelder Oslo.

Mandag ble det klart at samtlige treningssentre i Viken-kommunene må stenge helt. Her åpnes det foreløpig ikke for trening med legeerklæring i noen form.

Kommentarer til denne saken