– Jeg ble veldig skuffet, spesielt over at de ikke hadde ryddet opp etter seg. Det lå mange ølbokser, poser, røyk og all slags mulig søppel inni der. Vi skulle bare gå en liten tur til lavvoen som vi gjør noen ganger, men det endte opp med å ikke bli noe hyggelig da, forteller Nilsen Myren dagen derpå.

Det var på onsdag at hun oppdaget hærverket. Når Avisa Oslo ringer på torsdag er hun rolig og fattet, men fortsatt skuffet over oppførselen. Ikke bare på grunn av hærverket.

Det var ikke et hyggelig syn som møtte Sara Nilsen Myren i lavvoen ved Munkerud skole. Foto: privat

Ser ut som noen har festet

Mengden av rester etter alkohol tyder på at det har vært samlet flere i lavvoen enn smittevernreglene tillater.

– Det så veldig ut som om det hadde vært fest der. Jeg kan skjønne at man har lyst til å feste, men jeg blir bare så innmari skuffet når mye tyder på at her er det noen som har brutt reglene, sier hun klart.

Vanligvis er det en veldig fin tur å gå til lavvoen, påpeker hun.

Sammen med moren delte hun opplevelsen på Facebook. Reaksjonene fra oppgitte innbyggere har ikke latt vente på seg.

– Lavvoen har vært plaget med hærverk før og det er utrolig kjipt at noen skal ødelegge den, for den brukes av skolen og andre i nabolaget som går tur. Da er det kjempekjedelig å se hvordan det så ut. Det er et fint sted å være ute i koronatider og det er sikkert mange som er lei seg nå, sier Katrine Nilsen, som er Saras mor.

Fjernet av FAU

Nå er lavvoen fjernet og plattingen ryddet av Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Munkerud skole. Det er de som har bekostet og driftet prosjektet på frivillig basis.

Det har tidvis vært et problem med uønsket aktivitet der, hovedsakelig under koronaen. FAU besluttet å fjerne lavvoen for noen uker siden, men etter onsdagens oppdagelse tok de den bort med en gang.

– Det er bare ett ord for det: trist. Rett og slett, sier styremedlem Erik Snekvik i FAU om hærverket.

– Hvordan har det vært med uønsket aktivitet tidligere?

– Meg bekjent har det ikke vært så omfattende som nå, men de bildene som er lagt ut er helt forferdelige.

FAU har ikke besluttet hva som vil skje videre på plassen. Det er uvisst om en ny lavvo vil reises igjen.