Da Avisa Oslo tar kontakt med Støre, skriver han følgende i en SMS:

«Dette er trist. I en situasjon der landet er i krise, 200.000 mangler jobb og veldig mange mennesker sliter, er det svært uheldig at SMK bidrar til å sette folk opp mot hverandre. Sannheten om hvordan angrepet på Oslo kom i stand, må fram, og jeg forventer at statsministeren bidrar til det».

Avisa Oslo har tatt kontakt med Statsministerens kontor og forelagt dem Støres utsagn. Det samme gjelder kritikk fra SVs stortingspolitiker Kari Elisabeth Kaski, som omtales lenger ned i denne saken. Saken oppdateres når Avisa Oslo får svar.

– Ba om hjelp til å komme i kontakt med noen fra riksmediene

Uttalelsen fra Ap-leder Støre kommer etter at Moldes ordfører Torgeir Dahl uttalte seg overfor VG søndag.

I saken rettet Dahl sterk kritikk mot Oslos koronahåndtering, og i ettertid ble det kjent at Dahl hadde vært i kontakt med SMK-statssekretær Peder Egseth dagen før intervjuet.

«Jeg ba om hjelp til å komme i kontakt med noen fra riksmediene. Mitt tema var ny sterk smitteøking i Oslo og Raymond Johansens kamp for å få flere vaksiner på bekostning av resten av landet», siteres Dahl på av TV 2 om samtalen lørdag.

Krever tidslinje

SVs stortingspolitiker Kari Elisabeth Kaski stiller seg på sin side fullt og helt bak Støres utspill om at «sannheten må fram».

– Det må inkludere en tidslinje over hva som har skjedd og hvem som tok kontakt først. Vi vet at flere Høyre-politikere den siste tiden har brukt mye av den samme retorikken når de har gått løs på Oslos smittehåndtering. Det virker som at Høyre har en bevisst strategi og kultur for å angripe Oslo, mener Kaski.

SVs førstekandidat i Oslo beskriver den angivelige angrepsstrategien fra Høyre som «ekstremt dramatisk» – gitt at Oslo står midt oppe i en alvorlig pandemi.

– Og samtidig planlegger altså SMK et angrep som går utover Oslo og byens befolkning. Det er ekstremt alvorlig og bør åpenbart få konsekvenser, sier Kaski til Avisa Oslo.

Krever beklagelse fra Erna

Erna Solberg har tidligere nektet for å ha kjent til utspillet fra Dahl på forhånd. Overfor TV 2 benekter hun også for en ukultur ved SMK.

Kaski hevder at det er åpenbart at statssekretær Peder Egseth har solgt inn Torgeir Dahls angrep overfor VG.

– Hvilke konsekvenser tenker du på da?

– I første omgang må statsministeren bidra til å få fram hva som har skjedd, rydde opp og tydeliggjøre at dette ikke skal skje igjen. Erna Solberg skylder også Oslos befolkning en beklagelse, svarer Kaski.

– I en krise som dette skal Statsministerens kontor lede landet på en samlende måte. Her gjør man det motsatte ved å legge til rette for splittende og nedrige angrep.