Gå til sidens hovedinnhold

Så mye festbråk at politiet måtte være på åtte steder på én gang

Støyklagene strømmet inn til Oslo-politiet natt til søndag. På et tidspunkt rykket politiet ut til åtte adresser på én gang for å roe ned feststøyen, og 13 personer blir anmeldt for brudd på korona-bestemmelsene.

«Gjennom natten har politiet fått inn 43 klager på forstyrrelse av natteroen. På en adresse var det 13 deltakere og derfor brudd på koronabestemmelsene om antall deltakere i private hjem».

Det skriver Oslo-politiet i en oppsummerende Twitter-melding om nattas arbeid.

Operasjonsleder Guro Sandnes forteller at festen med brudd på korona-bestemmelsene fant sted i Oslo sentrum og at deltakerne var folk i starten av 20-årene.

- Samtlige er anmeldt, sier operasjonslederen til Avisa Oslo.

Videre beskriver Sandnes en natt med mange forstyrrelser på natteroen.

Da Avisa Oslo ringte operasjonssentralen rundt klokka 01.00 i natt, hadde politiet patruljer ute ved åtte adresser i og rundt Oslo sentrum på én gang etter flere klager på feststøy.

– Det er støy det går på. Musikk, snakking på balkonger og kanskje noen som har en liten sammenkomst, sa Sandnes på daværende tidspunkt.

– Vi starter med muntlige pålegg om å roe seg ned. Noen trenger bare en hyggelig prat, og å bli minnet på at det er lytt og sent, sa Sandnes om håndteringen av høylydte fester av den typen som ikke er brudd på smittevernreglene.

Støyklagene kom hovedsakelig fra sentrumsområdet og litt vest mot Majorstuen.

Ifølge operasjonsleder Guro Sandnes var folk flinke til å etterkomme påleggene fra politiet om å roe ned - med unntak av et tilfelle der politiet måtte dra tilbake til en adresse.

LES OGSÅ: Oppdaget 16 personer samlet i en liten leilighet – det fikk konsekvenser

LES OGSÅ: Flere unge deltakere anmeldt etter fest

Kommentarer til denne saken