Mandag var det 45 innlagte pasienter med covid-19 på Oslo Universitetssykehus (OUS), opplyser sykehuset selv på sine nettsider.

Det er en oppgang på fire fra fredag, da det var 41 pasienter innlagt med covid-19 på sykehuset. Antall som behandles på intensiv har imidlertid gått ned.

Mens det fredag lå 18 innlagte intensivpasienter med korona ved OUS, og 13 av disse fikk respiratorbehandling – var tallet på intensivpasienter med korona 16 mandag, hvorav 13 får respiratorbehandling.

– Vaksinasjonstallene har holdt seg stabile på rundt 70 prosent uvaksinerte en stund nå skriver pressevakt Hedda Holth i en e-post til AO mandag.

Fredag hadde OUS sitt koronadødsfall nummer 100. Mandag er tallet 101 dødsfall med covid-19 på sykehuset.

Uavhengig av diagnose har OUS 58 pasienter på intensiv for øyeblikket.

På Lovisenberg sykehus er det mandag totalt 15 koronasmittede innlagt, hvorav to av disse blir behandlet på intensiv – en på respirator, opplyser pressevakt Tone Hærem til AO.

Dette er en økning på fem koronapasienter fra fredag, da sykehuset hadde ti pasienter innlagt med covid-19.

I likhet med OUS er tallet på intensivpasienter med korona, litt lavere nå enn før helgen. Fredag hadde Lovisenberg tre intensivpasienter med covid-19.

Ved Diakonhjemmet sykehus hadde de mandag ni innlagte pasienter med covid-19. En av disse blir behandlet på intensiv og ligger på respirator, opplyser kommunikasjonssjef Pernille Lønne Mørkhagen til AO.

Siden fredag er det er en økning på fem i antall koronapasienter totalt, men også er ligger det litt færre på intensiv enn før helgen. Fredag hadde sykehuset to intensivpasienter med korona, der en av disse lå på respirator.

Lavere smittetall

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 1.150 smittede per dag i Oslo.

Mandag var det registrert 894 nye koronasmittede i hovedstaden siste døgn. Det er 19 færre enn samme dag forrige uke, og 423 færre enn lørdag, melder NTB.