Gå til sidens hovedinnhold

Så mange er innlagt med koronavirus ved Oslo-sykehusene nå

På Oslo Universitetssykehus er det en liten økning i innlagte koronapasienter tirsdag, sammenlignet med dagen før. Lovisenberg har hatt en liten nedgang i innleggelser.

Tirsdag er det registrert rekordhøye 3.296 nye koronasmittede i Oslo siste døgn.

På sine hjemmesider opplyser Oslo kommune om at tallene er kunstig høye, og skyldes en forsinkelse i prøvesvar. «Prøvesvar som skulle vært fordelt over flere dager har blitt registrert på samme dato», skriver kommunen.

Vi må belage oss på at det kan bli slik fremover, men de viktigste tallene nå er tall på antall innlagte, har Caroline Bremer, teamleder for koronakommunikasjon i Helseetaten, uttalt til AO tirsdag i en annen sak.

Ser man på tallene over innlagte pasienter med korona ved Oslo-sykehusene, er det ikke store endringer siden gårsdagen.

Les også

Denne vaksinen anbefales som tredje dose – selv om den gir mer bivirkninger

Tirsdag var det 47 innlagte pasienter med covid-19 på OUS – to flere enn mandag.

18 av disse var innlagt på intensivavdelingen, noe som også er to flere enn dagen før. Antall pasienter med covid-19 som får respiratorbehandling ved OUS var tirsdag 13 personer – det samme som dagen før.

Det opplyser sykehuset selv på sine nettsider.

Ved Diakonhjemmet sykehus var det tirsdag morgen åtte innlagte pasienter med koronaviruset, der én av disse ligger på intensiv på respirator. Dette er én mindre enn dagen før. Sykehuset har hatt ett coviddødsfall siste døgn, opplyser kommunikasjonssjef Pernille Lønne Mørkhagen til AO.

På Lovisenberg sykehus var det tirsdag 12 pasienter innlagt med covid-19 - tre færre enn dagen før. Av disse var syv uvaksinerte, og fem fullvaksinerte. En av pasientene ligger på intensiv på respirator. Totalt har det vært 32 dødsfall ved sykehuset totalt under pandemien, opplyser pressevakt Tone Hærem til AO.

(NB! I en tidligere versjon av denne saken var det oppgitt syv innlagte koronapasienter ved Diakonhjemmet. Dette viste seg å være feil, og er rettet klokken 14.22)

Les også

OUS hadde sitt koronadødsfall nummer 100 i natt

Les også

Smittevernoverlegen i Oslo etter tredje dag med rekordsmitte: – Vi vil få enda høyere smitte

Les også

Intensivavdelingen på Diakonhjemmet sykehus: Over halvparten av koronapasientene er ikke vaksinert

Les også

Helsedepartementet svarer om intensivkrisen i Oslo: – Det er ting på gang – men det tar tid å utdanne flinke fagfolk

Kommentarer til denne saken