Politiet rykket onsdag ettermiddag ut til Grønland med store styrker etter melding om en voldsepisode.

– Vi er i kontakt med en person som har det som fremstår som stikk-/slagskader. Han behandles av ambulanse og fremstår bevisst, men alvorlig skadet, skrev politiet på Twitter like før klokken 16.30.

Politiet opplyste at de var i området med mange patruljer og at de drev søk i nærområdet og snakker med vitner.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand opplyste til AO at fornærmede var bevisst, men kjørt til sykehus med alvorlige skader etter hendelsen.

Igjen på stedet lå det to blodige istykkerrevne jakker og en T-skjorte, en pakke snus og røyk med blod, kunne AOs reporter på stedet melde.

– Vi har behandlet en person for alvorlige stikk/kuttskader. Han er kjørt til sykehus med alvorlige og uavklarte skader, sa innsatsleder helse på stedet Bjørn Sveen til AO.

Ingen pågrepet

Fornærmede er en ung mann i starten av 20-årene, ifølge operasjonsleder Hekkelstrand.

Politiets innsatsleder på stedet, Nicolai Backe Henden, sa til Avisa Oslo på stedet at politiet ble kontaktet av det som mest sannsynlig er en kamerat av fornærmede, men at det er uavklart om innringeren faktisk var fornærmede eller også var fornærmet.

– På det tidspunktet er vi omtrent på føttene etter de som har gjort dette, men politiet snur for å gå inn og ta kontroll og begynne med førstehjelp på en som er skadet, sier han.

Innsatsleder sier videre at politiet ikke vet om fornærmede er kritisk eller livstruende skadet enda, men at pasienten er bevisst og kjørt til Ullevål sykehus.

Torsdag morgen opplyser krimvakten til Avisa Oslo at ingen er pågrepet i saken. De har ikke oversikt over tilstanden til fornærmede.

Stikkvåpen

– Hva slags våpen ble brukt?

– Det vil jeg ikke uttale meg om. Det er snakk om stikkvåpen, ikke skytevåpen, sa Backe Henden kort tid etter hendelsen.

Innsatslederen opplyste videre til AO at de har opplysninger om at det muligens er snakk om to gjerningspersoner. Han ber folk som kan ha sett hendelsen om å kontakte politiet.

– Vi er i innhentingsfasen, så det vi jobber med nå er å snakke med folk som kan ha sett dette. Også vil vi begynne med tekniske undersøkelser etter hvert, sa innsatslederen rundt klokken 17.00 onsdag ettermiddag.

Ifølge vitner skal to menn har løpt fra stedet.

– Hvordan jakter dere de nå?

– Vi løper ikke etter noen nå, jobber med å sikre oss det vi kan av informasjon også får vi sette oss sammen og se om vi kommer noe videre i puslespillet, sier innsatsleder Backe Henden.

Politiet opplyste senere at den foreløpige etterforskningen tilsier at det er snakk om flere gjerningspersoner som har forsøkt å ta to fornærmede.

Den andre fornærmede er i kontakt med politiet på stedet. Han er fysisk uskadd. Det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for voldssaken, meldte politiet på Twitter.

Flere hypoteser

Til NTB sier politiet at alle involverte er menn i 20-årene.

Politiet har en teori om at gjerningspersonene sannsynligvis har løpt i retning Tøyen. Videre sier Hekkelstrand at politiet har flere hypoteser om bakgrunnen til hendelsen.

– En av hypotesene er at partene har en eller annen form for kjennskap til hverandre, men vi har flere hypoteser på saken.

Onsdag ettermiddag hadde ikke politiet funnet noe våpen.