– Vi har to biler på stedet som har kontroll på gjerningspersonen og de involverte, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt.

Politiet rykket ut med to patruljer etter at en billettkontrollør varslet dem om vold mot en kollega på en buss ved Alnabru.

Oppretter sak

– Patruljene oppretter sak på kroppskrenkelse. Den ene vekteren har fått flere slag, beskriver operasjonslederen videre.

Det er en mann i slutten av tenårene som er mistenkt og pågrepet for hendelsen. Billettkontrolløren som ble utsatt for volden er i 30-årene.

Operasjonssentralen har ikke konkret informasjon om hva som var foranledningen til voldshendelsen. I og med at hendelsen skjedde på en buss med passasjerer, har politiet vært i kontakt med vitner om hendelsen.

– Ønsket ikke å betale

Billettkontrolløren er ansatt i Avarn Security, vekterselskapet som utfører kontrollene på vegne av Ruter.

– Det er en av våre vektere som er angrepet av en passasjer som ikke ønsket å betale for seg, forteller kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i Avarn Security.

Han svarer Avisa Oslo kort tid etter hendelsen og informasjonen er fortsatt uoversiktlig. Derfor kan han ikke svare mer om hva som har skjedd på bussen.

– Han har avgitt vitneforklaring og blir godt ivaretatt videre. Han er på legevakten for en sjekk, men skal være oppegående, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

Vekteren er en erfaren ansatt som har mange år bak seg i bransjen Mauritzen vurderer at det er grunn til å si at han skal ha håndtert hendelsen på en god måte.

– Dette er noe vi ser veldig alvorlig på. Vi jobber hver dag for å unngå at vektere skal komme i disse situasjonene. Derfor er det viktig at dette blir godt ivaretatt med tanke på konflikthåndtering, det er noe vi jobber mye med. Dessverre er det noen passasjerer som velger å løse problemet på denne måten, fortsetter han.

– Svært uheldig

– Vi ønsker at det skal være trygt å reise kollektivt og at Oslo skal være en trygg by. Det er ikke bra når slike ting skjer mot folk som gjør en nyttig oppgave, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter.

Han påpeker at det er de ulike vekterselskapene som ivaretar sine ansatte etter hendelser som dette.

– Det er svært sjelden at det skjer slike hendelser, men det er svært uheldig at det skjer, fortsetter Johansen.

Alle busser i Oslo har overvåkingskamera som politiet kan bruke til etterforskningen sin.

Kjenner du til hendelsen eller har video av den? Tips oss på tips@ao.no