I det siste har Ruth Lilian Berg vært noe syk, og ikke orket å lage mat hjemme. Da hun ble litt lei av den lokale Spice Pizza & Kina Expressen, ville hun prøve noe nytt. Da falt valget på matleveringstjenesten Foodora.

– Jeg bestilte mat gjennom Foodora en del ganger. Ofte kommer maten for sent, sier hun til AO.

Hun bor på Helsfyr. Forrige søndag ville hun gi Foodora en ny sjanse. Gjennom Eldhuset Bislett bestilte hun «Smokey Ribs» med tilbehør. Maten skulle bli levert innen 30 minutter. Ifølge Ruth kom maten 60 minutter for sent.

– Da var maten kald. I tillegg var salaten som kom med maten klint utover pakken. Jeg kunne rett og slett ikke spise dette. Gikk rett i søppel, sier hun oppgitt.

Den søndagen ble hun mett på egg og bacon.

Reagerer på Foodoras refusjonsordning

Da Ruth ikke var fornøyd med matleveransen, tok hun kontakt med Foodoras kundeservice. På chatten tilbød de henne en rabattkode på 200 kroner til neste bestilling. Dette reagerer hun kraftig på.

– Jeg vil jo ikke handle hos et selskap jeg ikke er fornøyd med. Dermed gir ikke denne rabattkoden noe som helst for meg. Jeg vil ha pengene tilbake i stedet for.

Hun mener også at hun burde få hele summen, som var på 400 kroner, tilbake i form av penger.

– Vi får en rabattkode. Jeg føler at jeg blir tvunget til handle hos Foodora igjen. Jeg går ikke tilbake til et sted jeg ikke får service og maten er dårligere enn den jeg lager selv. sier hun.

– Har krav på penger

Forbrukerrådet sier at Foodora er ansvarlig for at maten kommer til avtalt tid og at den er varm.

– Selskapet kan ikke kreve at forbrukeren tar imot rabattkoder. Forbrukeren har krav på prisavslag eller heving av kjøpet ved større avvik. Heving av kjøpet betyr pengene tilbake, sier Amna Haye, forbrukerjurist hos Forbrukerrådet.

Haye påpeker at dersom man ønsker å heve kjøpet, må man gi beskjed med en gang etter at du fikk vite om forsinkelsen.

– Hvis du aksepterer forsinkelsen, varmer opp maten og spiser den, kan du ikke kreve heving i ettertid, sier hun til AO.

Mads Dokka Blybakken, pressesjef og leder for samfunnskommunikasjon i Foodora Norge, sier at kunder hos dem som ikke er fornøyd får penger tilbake eller rabatt i appen.

– Det definitivt store flertallet av våre kunder er veldig fornøyd med tjenesten vår. Så skjer det at et kjede faller av, en kokk som har et lite uhell eller lignende. Da er vi raskt på labben med å kompensere og ser at veldig mange et veldig fornøyde etter å ha vært i kontakt med kundeservice.

Tar ny runde

Blybakken påpeker at hovedregelen er at feil som gjør at maten ikke kan spises, mangel i bestilling eller forsinkelser, kan Foodora gi penger tilbake og rabatt.

– Dersom det er forsinkelser over 60 minutter eller mer, gir Foodora pengene tilbake og rabatt neste gang du skal handle hos oss. Du kan ta det i chatten eller gjennom e-post. Her har også hver kundebehandler rom for skjønn.

Foodora ønsker ikke kommentere hvorfor Ruth fikk rabattkode til en verdi av 200 kroner og ikke full refusjon.

– Vi tar en ny runde på om det var rett beslutning som ble gitt her.

Blybakken ønsker heller ikke opplyse eller bekrefte hvorvidt Ruth sin levering var over 60 minutter forsinket.

– Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker, men det jeg kan si er at om du har en bestilling som er mer enn 60 minutter forsinket, så får du pengene tilbake, sier han til Avisa Oslo.

Nå er Ruth helt ferdig med Foodora.

– Jeg har sendt en klage som jeg ennå ikke har fått svar på. Her vil jeg ikke handle igjen.

LES OGSÅ: