I et innlegg i Oslodebatten skriver Hilde Holsten«Kjære Ruter, her er et forslag fra meg: Kan dere ha en jingle over høyttaleren i rushtiden, som sier følgende: «Kjære alle, ta hensyn til dine medpassasjerer. La eldre, gravide og de med små barn få sitte. Takk!» 

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Vi i Ruter er glade for at folk er begynt å reise med oss igjen etter pandemien. Men når mange av passasjerene våre kommer tilbake, så kommer også de samme utfordringene ved å reise mange sammen, tilbake. 

I årene før pandemien hadde vi flere holdningskampanjer, og vi testet ulike kanaler for ulike budskap. Når det gjelder høyttalermeldinger, så er erfaringene våre at disse har en veldig kortvarig effekt før de oppfattes av reisende mer som bakgrunnsstøy, og dermed mister oppropene effekt. 

Det er også mange reisende som orienterer seg i trafikken ved høyttaleropprop, og derfor har vi prioritert at det som ropes opp er holdeplasser og eventuelle avvik.

Vi har imidlertid stor forståelse for at det er behov igjen for påminnelser om hvordan vi best tar hensyn til hverandre når vi reiser kollektivt. Så må vi i Ruter finne ut hvordan vi kan hjelpe de reisende med dette på en måte som har effekt, og som bidrar til at folk vil fortsette å reise med oss.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Stanken av døden på Oslo S

Les også

Området heter Sørpa, ikke «SoSoPa»

Les også

Gleden forsvant fort da mannen ropte: «Kom deg for faen meg hjem til hvor du kommer fra!»

Les også

Farlig jobb ved rattet