Flere reisende reagerer på at det ikke er mulig å kjøpe billigere månedskort verken med reisekort eller den gamle billett-appen, skriver NRK.

Enkelte forteller at de gikk glipp av rabatten fordi de ikke rakk å laste ned og registrere den nye appen idet de gikk om bord.

Fra 16. november og 30 dager framover senkes prisen på månedskortet i sone 1 fra 814 til 499 kroner for voksne. Også barn, pensjonister og studenter får rabatt.

Ruters rabatterte kampanjebillett er mulig å kjøpe i Enturs app og hos Vy også, opplyser Ragnhild Skaara Imset i Entur.

«Julegaven» har fått kritikk

– Vi gjøre dette fordi alt nå blir dyrere, og vi vet at de med minst å rutte med, er ofte mest avhengig av et godt kollektivtilbud, sa Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG) til Nettavisen.

På Twitter karakteriserer Stav det som en julegave til Oslo-folk:

«Førjulsgave fra byrådet! Den neste måneden kan du få nesten 40 % rabatt på månedskort i Oslo, i Ruter-appen. Det skal lønne seg å reise kollektivt», skrev Stav.

Venstre var imidlertid ikke fornøyd med byrådets førjulsgave. Problemet er at ordningen ikke er varig, sa Venstres miljøpolitiske talsperson i Oslo, Marit Kristine Vea, til Nettavisen:

– Hvis Venstre overtar makten i byen er det første vi vil gjøre å kutte prisen på månedskort til 600 kroner. Derfor synes vi selvfølgelig at byrådets månedskortrabatt er en hyggelig førjulsgave til Oslos innbyggere.

– I januar må folk igjen bla opp over 800 kroner for et månedskort, og det er altfor dyrt. Jeg skjønner derfor ikke riktig hva byrådet har tenkt når de innfører dette som en slags minikampanje.

Rabatterte priser

Disse prisene gjelder for 30-dagersbillett for sone 1 i Ruter-appen frem til 15. desember:

  • Voksen: 499,-
  • Barn og ungdom: 249,-
  • Honnør: 249,-
  • Student: 299,-