Gå til sidens hovedinnhold

Russepresidenten er ikke fornøyd med Raymonds rulleforbud: – Mye bedre løsninger ved å samarbeide

Mandag annonserte byrådet i Oslo at de ville foreslå å forby rulling etter forrige ukes smitteutbrudd. – Skulle ønske byrådet kunne gått i dialog med oss først, sier presidenten i Russens hovedstyre til Avisa Oslo.

I forrige uke ble det registrert 596 smittede i Oslo, der de mellom 10–19 år toppet statistikken i med god margin i forhold til andre aldersgrupper. Ifølge byrådsleder Raymond Johansen er smittetilfellene klart knyttet opp mot utbruddet blant russen i forrige uke:

– Den økte smitten henger i stor grad sammen med utbruddet hos russen. Det er avgrenset både i alder og geografi. 55 prosent av de smittede var i aldersgruppen mellom 16 og 19 år, sier Johansen til NRK.

De smittede i denne aldersgruppen hovedsakelig er personer som har deltatt på russefeiring og rulling, mener Johansen.

– Det er utrolig kjipt, men vi forstår at det etter smitteutbruddet forrige uke er nødvendig med tiltak, sier Sivert Leirbakk, presidenten i Russens hovedstyre.

Les også

Raymond Johansen vil forby russen å rulle i Oslo

Vil ha andre løsninger

Samtidig er Leirbakk misfornøyd med å måtte lese om et potensielt rulleforbud i mediene først:

– Jeg skulle ønske byrådet kunne gått i dialog med oss først, uten å få nyheten gjennom media først. Jeg tror vi kunne funnet mye bedre løsninger ved å samarbeide.

Les også

Rekordmange vaksinedoser til Oslo denne uka - alle bydelene vaksinerer nå samme gruppe

– Løsningene kunne vært alt fra å begrense antall personer man er med på russebussene, alltid kreve at alle som skal rulle har negativ koronatest. I tillegg er det mange russ som har blitt immune mot korona etter å ha hatt det, og dette tenker jeg kunne vært viktig når det kommer til hvem og hvor mange som får lov til å rulle.

Russens hovedstyre skal i et møte med Helseetaten tirsdag, der de håper på en dialog der de sammen kan komme frem til et forslag til en bedre løsning enn byrådets forslag.

– Det er to uker igjen av russetiden, men mange av bussene begynte ikke å rulle før helt i slutten av mai, og noen busser har bare rukket å rulle i noen dager. For dem som er på buss, er det jo rulling som er selve russetiden. For dem hadde et forbud føltes ut som at russetiden hadde blitt helt avlyst. Det hadde vært et stort tap.

Kommentarer til denne saken