Gå til sidens hovedinnhold

Rundt 800 mennesker var innom Revolver: – Helt klart verdt å være slitne i dag

– Det er helt klart verdt å være slitne i dag, sier Ole Øvstedal på Revolver. I går var det fullt trykk og masse folk på baren i Møllergata, likevel storkoste bartenderen seg på jobb.

– Det føles utrolig bra å være tilbake, sier Ole Øvstedal.

Han og kollegaene Lena Bjørsvik og Daniel Bakken var blant de mange som jobber i utelivet i går, som fikk kjenne på det voldsomme trykket da alle koronarestriksjonene ble opphevet lørdag. Utenfor Revolver og Kniven dannet det seg lange køer.

– Jeg tipper det var rundt 800 mennesker innom her i går, og det var baregod stemning hele kvelden, sier Øvstedal.

– Folk var bare glade for å kunne være ute som før igjen

Mens noen steder rapporterte om kaotiske tilstander, er de tre bartenderne alt annet enn misfornøyde med gårsdagen:

– Vi er enormt glade for å være tilbake! Det er helt klart verdt å være slitne i dag, sier de.

I det rosa mursteinshuset i Møllergata var det stappfullt hele kvelden. Her ligger både Revolver, med bar i første etasje, bakgård og klubblokale i kjelleren, og baren Kniven. Til sammen tar det vesle kulturhuset anslagsvis 300 personer. I går var rundt 800 innom, og som ved andre utesteder i sentrum, strakk køen seg langt nedover gata.

– Det var mye kø, men folk var høflige og tålmodige mens de venta. Folk var mer forståelsesfulle enn vanlig. De var bare glade for å kunne være ute som før igjen, forteller de.

Her var det ingen som mistet kontrollen, til tross for at det var tjukt med folk.

– Vi solgte for fire ganger så mye som vi gjorde forrige helg. Vi hadde nesten omsetningsrekord, forteller Ole.

– På et tidspunkt gikk vi tom for is og for glass, og måtte løpe til nabobaren for å låne. Det var utrolig rart og digg å plutselig gå tom for ting igjen, sånn har det ikke vært på snart to år, ler Bjørsvik.

Saken fortsetter under bildet.

– Deilig å ikke være koronapoliti

– Hvordan var det å være på jobb som bartender igjen, helt uten smittevernrestriksjoner?

– Det var overraskende enkelt å forholde seg til, og sykt deilig å ikke være koronapoliti lenger, sier Bjørsvik.

– Det var fint å kunne gjøre jobben vår! Og slippe å bruke tid på masse ting som egentlig ikke er jobben vår, men som er smittevernregler, skyter Bakken inn.

Å slippe bordservering, å passe på at alle overholder meteren og andre restriksjoner, gjorde også at Bjørsvik og de andre fikk muligheten til å snakke med gjestene:

– Det sekundet man blir bartender, så får man snakka med folk igjen, forteller hun og legger til:

– Vi er jo et sted med mye stamgjester, litt sånn «alle kjenner alle». Og det er veldig fint for de folkene å endelig kunne møtes på puben igjen. Veldig mange er glade for å endelig kunne slå av en prat med barkompisen.

Øvstedal tror at det at Revolver og Kniven er steder med et stamklientell, bidro til at åpningsdagen ble en suksess:

– Jeg tror at det at vi er et sted som har holdt på lenge, og at vi har mye stamgjester gjorde at det var så god stemning. Folk kom liksom ikke for å gå på byen og være gærne, de kommer fordi de vil hit. De som var her i går, hadde tatt turen fordi de har savna Revolver, sier han og legger til:

– Folk som var ute i går var rause. Både med bartenderne og hverandre. De tipsa bra, kjøpte mye og spanderte på hverandre.

– Vi fikk jo så mye tips at det må ha vært et statement fra gjestene om at de var glade for å ha oss tilbake, smiler Bakken.

– Folk på dansegulvet var alt fra tjue til femti år

Lørdag kunne gjester danse tett ute på byen med en øl i hånda. Det har man ikke kunnet gjøre i Oslo siden mars 2020. Og det var nok nettopp dansinga, mange så frem mot. Selv jobbet han i kjelleren på Revolver, hvor det var klubb.

– Folk hadde nok spart seg til kvelden, da kom det folk i alle aldere som ville danse. Det var folk på dansegulvet som var alt mellom tjue og godt over femti år, ler han og skyter inn til en av gjestene som sitter ved bardisken:

– Det er noe med å selge vodkaredbull til noen over femti, ler han

De andre ler og Bjørsvik nikker:

– Folk dansa her inne også. Selv om man ikke var på klubben i kjelleren, så var folk glade over muligheten og mange dansa til den musikken vi spilte her i baren også, forteller hun.

Den gode stemninga vedvarte utover kvelden, forteller de. Bare én person ble stoppet i døra i løpet av kvelden, ellers var det ingen tegn til uro. Folk dansa, klemte og oppførte seg jevnt over bra.

– Det var ingen som lagde trøbbel da de måtte gå hjem. Folk var liksom bare glade og takknemlige for at vi var tilbake igjen, og gikk hjem uten bråk, sier Øvstedal.

– Kommer til å være ekstatisk stemning en liten stund til

Selv fikk ikke de tre ansatte særlig mye søvn.

– Vi fikk jo ikke akkurat varsel om gjenåpninga i god tid, og måtte bare hive oss rundt. Personalsituasjonen har jo vært utfordrende for alle i helga.

Øvstedal fikk knappe fem timer søvn. Etter en travel gjenåpningsdag, hvor han både var med å arrangere 360° Kvartalfestivalen, spilte flere konserter og jobbet i baren, var han tilbake på Revolver for å åpne til klokka 14.

– Jeg spilte tre konserter i går, først to her og så en i Asker. Så tok jeg toget tilbake hit på kvelden og skulle jobbe i kjelleren, hvor vi hadde klubb. På et tidspunkt så var jeg så sliten at jeg ikke skjønte hvordan det skulle gå, men så var det så utrolig god stemning her at jeg bare koste meg, sier Øvstedal.

De ser på hverandre og er enige:

– Det er helt klart verdt å være slitne i dag.

Øvstedal, Bjørsvik og Bakken ønsker gjenåpninga hjertelig velkommen, og har troen på at utelivet i Oslo går en fin høst i møte:

– Jeg tror nok det kommer til å være ekstatisk stemning en liten stund til. Så blir det nok mer prepandemi normalt, men jeg tror det kommer til å være veldig bra uteliv i Oslo frem mot jul, sier Øvstedal.

Kommentarer til denne saken