– Vi anslår at rundt 400 personer deltar, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet.

Markeringen ved Stortinget er andre del av aksjonen lørdag. Tidligere på dagen samlet vaksinemotstandere og personer fra foreningen Freedom Convoy of Norway seg foran NRKs hovedkontor på Marienlyst. Her skapte motdemonstranter uro, noe som føre til at to av dem ble bortvist.

Foran Stortinget har det foreløpig ikke vært tegn på bråk mellom demonstranter og motdemonstranter.

– Det er foreløpig veldig stille og rolig. Vi er godt til stede der, det vil nok ha dempende effekt, sier Grøttum når Avisa Oslo snakker med han like over kl. 18.00.

Mener de kjemper for friheten

To av de som deltar er ekteparet Trine Nordihus (45) og Terje Gordon Jensen (47). De sier de er der for å kjempe for friheten.

– Vi trenger ikke disse globalistene og vi trenger ikke at noen skal styre over oss, sier Nordihus.

– Hvorfor har dere deltatt her når det ikke er noen tiltak nå?

– Det gjelder alle menneskers frihet, den står på spill, mener Nordihus.

Ann Helen Gjermundsen, en av arrangørene for aksjonen, forteller at det har vært god stemning og godt med oppmøte i dag. Hun er en mye omtalt koronaskeptiker, som blant annet var med i NRK-programmet Helene sjekker ut, der man følger Gjermundsen forut for en tidligere markering mot koronatiltakene foran Stortinget.

Da Avisa Oslo snakket med henne tidligere denne uken, forventet de rundt 1500–2000 deltakere i løpet av dagen.

– Hvorfor demonstrer dere i dag?

– Vi ønsker at det ikke blir innført vaksinepass, og at det tiltakene blir permanent og umiddelbart opphørt. Ingen skal diskrimineres, sier Gjermundsen.

Demonstrasjonen skal foregå inntil klokken ni.

200–250 møtte opp foran NRK

I forkant var 500 kjøretøy påmeldt til markeringen utenfor NRKs hovedkontor på Marienlyst. Ifølge politiet slo ikke dette anslaget til. De melder at mellom 200 og 250 mennesker og i underkant av 100 kjøretøy møtte opp utenfor NRK.

I forkant hadde de blitt nektet å kjøre lastebilkolonnen inn til Stortinget, noe som førte til at markeringen ble flyttet til NRK.

Les også

Kjendissalongene

Les også

Lars på Carl Berner er en av få i hele Norge. Bli med inn i smia fra 1890

Bildeserie

Dette er spisestedene i den nye mathallen i Bjørvika