Gå til sidens hovedinnhold

Roper varsku: – Kan måtte be deg komme en annen dag

Vaksinasjonssenteret for bydelene Vestre Aker og Ullern opplever tidvis så stor pågang for drop-in-vaksinering at de nå advarer mot at man må belage seg på lang ventetid. I enkelte tilfeller vil man ikke få dosen samme dag som man møter opp.

Vaksinesenteret til to bydeler er slått sammen, koronasmitten øker og det er åpnet for tredje oppfriskningsdose for eldre i alderen 65+ og personer med alvorlig immunsvikt.

Kombinasjonene gjør at vaksinesenteret har opplevd at det kommer «turgrupper» på opp mot ti personer av gangen og enkeltdager med over 100 på drop-in som vil ta vaksinen.

Det er spesielt hos eldre som nå kan ta den tredje dosen, seks måneder etter dose to, at ønsket er stort.

Det fører til et voldsomt press på senteret som også skal ta unna dem som har fått booket vaksinetimer.

Noen dager skal køen ha strukket seg langt utenfor senteret og helt til veien utenfor. Da AO var ved senteret fredag ettermiddag var det lavere pågang og vi møtte ingen som skulle på drop-in.

Les også

Bli med inn i Oslos lukkede ravemiljø: – Bare utvalgte får lov til å bli med

Skal på reise

– Det er et stort ønske om å få denne boosterdosen. Det er mange som skal ut på reise og den er blitt anbefalt. Det er mange av våre innbyggere som kommer på drop-in når det passer dem og vi ikke har ledige timer. Blant argumentene vi har hørt er at hvis vi ikke har en ledig time som passer, kommer de på drop-in i stedet, sier lederen for vaksinesenteret Anita Solberg Syversen.

Men med den voldsomme pågangen er det ikke sikkert at det går så raskt unna at man får stikket. Senteret må prioritere dem som har bestilt time. I tillegg vil de som skal ta dose en eller to bli prioritert foran dem som får tredje oppfriskningsdose.

– Innbyggere som møter opp på drop-in må derfor påregne noe ventetid, og om vi ikke har kapasitet kan vi måtte be deg komme en annen dag, melder bydel Vestre Aker på sine Facebook-sider.

Noen blir desperate

– Hvordan reagerer folk når de ikke har fått vaksinen samme dag?

– De fleste skjønner det mens det er noen som av ulike årsaker er desperate for å få det. Det kan være at de skal på en eller annen reise eller noe annet viktig som gjør at enkelte vil få vaksinen akkurat den dagen. Noen blir skuffet og viser kanskje ikke like mye forståelse for vår side. Vi har også prioriteringer, men ønsker å hjelpe innbyggerne så raskt vi kan for å ivareta dem, svarer hun.

– Vi strekker oss langt for å imøtekomme den enkeltes behov, men vi er to bydeler med 80.000 innbyggere og vi vil ikke alltid klare å imøtekomme alle ønskene, fortsetter lederen for vaksinesenteret.

Les også

Har du en slik leilighet sitter du på en gullgruve: Gikk 1,5 mill. over takst

Dette er drop-in-tidene

I tillegg til drop-in for dose tre for eldre, tilbyr vaksinesenteret også dose en og to for dem som av forskjellige grunner ikke har tatt den. I neste uke skal de også tilby vanlig influensavaksine.

Tidspunktene for drop-in-vaksinetime i neste uke er fra kokka 09.00-14.00 og kl. 15.30-20.30 fra mandag til torsdag. På fredag er det fra klokka 09.00-11.30 og 12.30-14.00.

Det er pause mellom kl. 11.30-12.30 hver dag.

Adressen til vaksinesenteret i de to bydelene er Noreveien 26.

Les også

Vaksinesenterne blir ringt ned: – Massivt trykk

Kommentarer til denne saken