Skjærtorsdag plukket han opp hele 60 munnbind på en 12,4 kilometer lang tur, men ga til slutt opp opprydningen fordi det var så mange.

Roger Zahl Ødegård har likevel et sterkt ønske om å holde det fint og ryddig i Bjørvika der han bor og i byen for øvrig. Dette gjør han for at Oslos gater skal bli hyggeligere både for han selv og for resten av byens befolkning.

– De 9 kilometerne langs Oslofjorden er en perle, så det er ikke så kjekt når enkelte ødelegger og forsøpler, sier han.

– Blir du ikke lei av å plukke andres søppel?

– Ikke enda. Jeg blir mer irritert og kamplysten, og håper at jeg hver dag ser mindre. Jeg tror at hvis man plukker opp søppelet fortløpende, smitter det over på andre igjen, svarer Ødegård.

– Økende problem

Ødegård opplever at munnbind og søppel som kastes på bakken er et økende problem.

– Det er flott at folk tar ansvar og bruker munnbind, men hvorfor de så er uansvarlige og slenger dem fra seg på bakken, er jo dumt, sier han.

Han understreker at noen munnbind sikkert dras ut fra søppelbøtter av fugler, og at noen mister dem. Men det nok ikke er så tilfeldig at det er en viss konsentrasjon rundt bussholdeplasser.

– Det er hyggelig at folk koser seg med take away ute i parkene, men det blir dessverre en svinesti av det.

Ødegård forteller også at han opplever at kommunen tar dette på alvor. De kommer blant annet fortløpende og tømmer fulle søppelkasser man melder inn på bymelding.no.

Likevel blir søppelkassene fort fylt opp igjen. Han tror flere søppelbøtter kan være en løsning. Han peker blant annet ut Kvadraturen og deler av sentrum som områder med veldig lange avstander mellom hver søppelkasse.