– Kan byrådet svare på om de synes det er lurt å stenge Kubaparken for barn og unge hele sommeren?, spurte Rødts gruppeleder i bystyret Eivor Evenrud under spørretimen i onsdagens bystyremøte.

Bakgrunnen er at Bymiljøetaten har besluttet å leie ut Kuba park på Grünerløkka. Fra 10. juni til 13. juli går Europamesterskapet i fotball for herrer etter planen av stabelen, og i parken blir det vist kamper på storskjerm med alkoholservering.

Dette reagerer Rødt på.

Vil ikke stenge parker under korona

Kuba park ligger inntil Akerselva rett ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo på Grünerløkka. På varme dager er den populær blant byens parkgjester.

– Vårt budskap her til byrådet er at man ikke kan stenge parker i Oslo denne sommeren. Vi så jo helgen som var hvor stort behov det er for grøntområder og friområder, spesielt på steder hvor det bor mange, særlig unge folk uten hage, sier Evenrud til Avisa Oslo.

Hun viser til at det sist helg var flust av folk som trakk til parkene i det varme vårværet.

– Denne sommeren så vet vi at folk ikke kommer til å reise utenlands. Det er som i fjor. Vi trenger de friområdene vi har. En ting er at det kan bli avlyst uansett, men hovedbudskapet er at parkene må holdes åpent i hele sommer.

Stilte spørsmålet i spørretimen

Onsdagens bystyremøte ble innledet med en spørretime, som Evenrud benyttet til å stille spørsmål om utleieavtalen.

Etter at Evenrud stilte sitt innledende spørsmål ble det klart at miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg ikke var godt kjent med saken på forhånd.

– Denne saken må jeg rett og slett se på, og jeg ber om å få komme tilbake til bystyret, svarte hun.

Evenrud fulgte opp med å spørre om Berg ville prioritere å stanse utleie av parken.

– Jeg vil absolutt se på saken, også tror jeg ikke at vi skal falle for fristelsen og konkludere i dette bystyremøtet, lød svaret.

Bystyrerepresentant Espen Andreas Hasle forsøkte å stille et oppfølgingsspørsmål, men da så byrådsleder Raymond Johansen seg nødt til å bryte inn.

Johansen påpekte at Berg var klar på at hun ville komme tilbake til bystyret etter å ha sett på saken, og at det ikke var naturlig å fortsette å svare på spørsmål om saken.