– Det får du ikke, sier Bjørnar Moxnes flirende og lukker døra etter seg.

Etter tre uker med ubesvarte henvendelser oppsøkte Avisa Oslo Rødts partileder på arbeidsplassen, Stortinget.

Men forespørselen om en kommentar til at tidligere Rødt-gruppeleder har meldt seg ut av partiet etter en opprivende krangel med sin arvtager Siavash Mobasheri ble blankt avvist – uten begrunnelse.

Trakk seg

Avisa Oslo kontaktet Moxnes første gang i midten av september, da det ble klart at Siavash Mobasheri ble innstilt av nominasjonskomiteen til å toppe Rødts valgliste ved valget neste år.

Innstillingen av Mobasheri opprørte Evenrud, som overfor Avisa Oslo uttalte at de to har hatt samarbeidsproblemer over lengre tid. Samme dag trakk Evenrud seg som gruppeleder med umiddelbar virkning.

Moxnes besvarte ikke AOs forespørsel om kommentarer til noen av de mange vendingene saken senere har tatt.

På mandag kunne AO fortelle at Evenrud både hadde meldt seg ut av selve partiet og av bystyregruppen, og at hun fremover vil stille som uavhengig representant i bystyret.

Heller ikke dette ville Moxnes kommentere.

AO påtraff også den profilerte og vanligvis ganske frittalende Rødt-politikeren Mimir Kristjánsson på Stortinget onsdag. Også han var tydelig i sitt svar på forespørselen om en kommentar:

– Nei.

Takker for innsatsen

Tirsdag kveld denne uka la Evenrud ut et lengre innlegg på sin private Facebook-profil der hun ga en begrunnelse for hvorfor hun meldte seg ut av partiet.

«Som folkevalgt er det helt avgjørende å ha tillit, rom og tiltro fra andre til å utføre det velgerne har stemt på, spesielt hvis man leder en partigruppe. Det har jeg ikke opplevd å ha på en god stund. Bystyregruppen jeg ledet i mange år er underlagt Rødt Oslos fylkesstyre. Forholdet mellom disse to organene har ofte vært svært vanskelig, og jeg har forsøkt å rydde opp internt i lang tid.», skrev hun i innlegget.

Under innlegget har partileder Moxnes publisert en kommentar.

«Tusen takk for innsatsen din for Rødt og for Oslo-folk gjennom mange år, Eivor!!!»

Utover det har Moxnes selv publisert et innlegg på Facebook der han skrøt av Evenruds innsats som gruppeleder.

Tok over for Moxnes

Evenrud ble for første gang valgt inn i bystyret i 2015, da Moxnes var gruppeleder.

Etter stortingsvalget i 2017 ble imidlertid Moxnes valgt inn som Rødts første stortingsrepresentant noensinne, og Evenrud tok over som gruppeleder i bystyret.

Hun var også partiets førstekandidat i 2019, da Rødt fikk en oppslutning på 7,2 prosent og fire mandater i bystyret. Hun var gruppeleder frem til hun altså trakk seg tidligere i høst.