Rødt går fram 0,4 prosentpoeng til 6 prosent på julimålingen til Norfakta for Nationen og Klassekampen, det beste noen gang på denne målingen.

Rødts oppslutning øker for sjette måned på rad, og hvis dette var valgresultat, ville partiet fått elleve mandater på Stortinget, skriver Klassekampen.

Folkvord: – Partiet trengs

– Kapitalismen oppleves som mye råere enn hva den var på 1990-tallet, og folk ser at partiet trengs, kommenterer partiveteranen Erling Folkvord.

Høyre har den største tilbakegangen – 2,1 prosentpoeng – og ligger på en oppslutning på 20,2 prosent.

Ap er største parti, og oppslutningen på 23,8 prosent er 0,3 prosentpoeng høyere enn i juni. Sp får 16,7 prosents oppslutning, en tilbakegang på 0,7 prosent.

Ferske boligtall: Her stiger prisene mest. Se utviklingen i din bydel

Frp tar fra Sp

Samtidig viser bakgrunnstallene at både Ap og Sp henter velgere fra alle de borgerlige partiene. Ap henter fra Høyre, KrF og Venstre, mens Sp tar velgere fra Frp, ifølge Nationen – som skriver at 20 prosent av Frps velgere har forsvunnet til Sp siden 2017.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: SV 8,8 (+0,7), MDG 3,9 (-0,1), KrF 3,1 (+0,2), Venstre 4,0 (+1,1), Frp 10,3 (-0,6) og andre 3,0 (+0,7)

Klart rødgrønt flertall

Dersom dette var valgresultatet, ville de rødgrønne ha fått 106 mandater på Stortinget, mens de borgerlige ville ha endt opp med 63.

Et representativt utvalg på 1.000 personer er spurt i målingen, som ble gjennomført 6. og 7. juli.

Feilmarginen varierer fra 1,1 til 2,6 prosent og er som vanlig størst for partiene med høyest oppslutning. Ingen av endringene i målingen er større enn feilmarginen.

Mariken (21) fikk en idé. Nå er hun sin egen sjef: – Det er utrolig givende og gøy

De nye trikkene skulle etter planen være i bruk før påske. Nå håper Sporveien at de er klare i løpet av året

The Guardian hyller Von triers nye Oslo-film: – En stjerne er født

Da Ingrid la dette ut på Facebook, fikk hun enorm respons

(©NTB)