Onsdag bekrefter Raymond Johansen til Avisa Oslo at han ikke går inn i regjering. Det betyr at han fortsetter som byrådsleder i Oslo.

– Det er bra for Ap og Oslo at Raymond fortsetter med uforminsket styrke, sier Oslo Aps leder Frode Jacobsen til Avisa Oslo.

Han mener at partikollegaen har vært svært viktig for det rødgrønne byrådsprosjektet i Oslo, som avsluttet en 18 år lang periode med borgerlig styre i Oslo.

– Jeg tror han står sterkt i alle tre partiene, og han har vært en tydelig og solid spydspiss for prosjektet. Raymond har også sørget for gjennomslag overfor regjering og nasjonale myndigheter, sier Jacobsen.

Oslo Aps leder framhever partikollegaens evner som leder.

– Han er tydelig, lyttende og har stor omtanke for folka rundt seg – samtidig som han trekker de konklusjonene som må trekkes, sier Frode Jacobsen.

– Vi er glade for dette

Jacobsen er ikke alene om å juble på rødgrønn side.

– Det er skikkelig bra for Oslo og for byrådet at Raymond Johansen fortsetter som byrådsleder, sier Sunniva Holmås Eidsvoll (38), leder for Oslo Sosialistisk Venstreparti.

Hva betyr det for byrådet at Johansen fortsetter som byrådsleder?

– Vi er glade for dette. Det rødgrønne byrådet har hatt en leder i seks år som nå fortsetter, det er absolutt en styrke med en så erfaren byrådsleder.

Les også

Raymond vurderte exit. Nå frykter Oslo Ap «stygg, åpen konflikt» og kamp mellom vennenettverk

Kilder har tidligere uttalt til Avisa Oslo at en avgang fra Raymond Johansen ville skade lokallaget og det rødgrønne byrådet i Oslo. Er du enig i det?

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi i Oslo SV samarbeider veldig godt med Raymond, og er veldig glade for at han fortsetter.

Har dere vært nervøse for å miste Raymond Johansen?

Vi har ventet i spenning på hva Ap og Raymond skulle bestemme seg for. Vi ville selvsagt ønsket ham lykke til om han gikk inn i regjering, men vi er veldig glade for at han nå fortsetter som byrådsleder, sier Holmås Eidsvoll.

– Jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet med Raymond Johansen.

Også jubel i MDG

Oslo MDGs fungerende politiske leder Rauand Ismail har følgende kommentar da Avisa Oslo tar kontakt:

– Dette er bra. Han er en god leder for vårt byråd, og vi har hatt store ambisjoner og resultater for å få til en rausere og grønnere by, sier Oslo MDGs fungerende politiske leder Rauand Ismail til Avisa Oslo.

– Raymond Johansen har vært vår byrådsleder i en tid preget av en av de største krisene etter krigen og bidratt til at vi har holdt sammen, vært rause med hverandre og gitt hverandre politisk gjennomslag til det beste for Oslo, sier Ismail.