36-åringen som er siktet for å ha drept sin egen far, den kjente strafferettsadvokaten Tor Kjærvik (70), på Røa 12. april, ble tirsdag lagt inn på psykiatrisk sykehus.

Det opplyser politiadvokat Børge Enoksen til Avisa Oslo.

– Avhør i andre rekke

Det betyr at det foreløpig er uklart når den siktede mannen kan stille i nye avhør. Foreløpig har han kun vært i ett avhør, som fant sted like etter pågripelsen.

– Nå er vårt hovedfokus på å ivareta siktedes helse, så kommer avhør i andre rekke, sier Enoksen.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, forteller at det er fengselshelsetjenesten som har besluttet at 36-åringen skal legges inn.

– Hans helsetilstand er ikke god. Stort mer enn det kan jeg ikke kommentere, sier Elden til Avisa Oslo.

I tillegg til drapet på Kjærvik er sønnen siktet for drapsforsøk på farens samboer. Kvinnen slapp imidlertid fra hendelsen uten fysiske skader.

Etter en prejudisiell observasjon av 36-åringen besluttet politiet å begjære en full rettspsykiatrisk undersøkelse. For en uke siden oppnevnte Oslo tingrett sakkyndige som skal undersøke mannen.

De har fått frist til sommeren på å ferdigstille sitt arbeid.

Knyttet seg til drapet

Mannen har knyttet seg til drapshandlingen, men har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Det er ikke mulig å vurdere straffskyld før rettspsykiaterne har avsluttet sitt arbeid, har forsvarer John Christian Elden tidligere uttalt til Avisa Oslo.

Politiet har bekreftet at de har tatt beslag i et skytevåpen som de knyttet til siktede. Han skal ha hatt tillatelse til å ha våpenet, har politiadvokat Anne Marie Hustad tidligere opplyst overfor Avisa Oslo.

Nøyaktig hva slags skytevåpen det dreier seg om, eller hvor det ble beslaglagt, har hun imidlertid ikke ønsket å gå inn på.

Det er foreløpig uklart hva politiet mener er årsaken til at 36-åringen skal ha skutt faren.