Flere hundeeier advarer nå andre mot reveangrep på Bygdøy.

Håkon Dæhli la ut et innlegg på Facebook-gruppen Bygdøy Folkeparks venner om møtet med reven forrige uke. Hunden hans skal ha blitt angrepet gjentatte ganger.

– Jeg har luftet hunder på Bygdøy i nærmere 20 år og ser ofte rev (og andre vill dyr). Det har aldri vært noe problem noen gang. Reven har alltid skygget banen når det kommer mennesker og dyr i dens nærhet. På meg virker som det må være noe galt med denne reven siden den er så sint og aggressiv.

Hendelsen skal ha oppstått på Huk. Hundeeieren forteller at hunden hans veier 23–25 kilo og «lar seg ikke pille på nesten av en rev».

Drepte lille Sol

Han advarte andre hundeeiere etter at et innlegg ble lagt ut om Sol, den lille pomeranianen, som hadde blitt tatt og drept av reven.

Hunden var halvannet år gammel.

– Sol var i inngjerdet hage. Plutselig hoppet reven over gjerdet og tok Sol i munnen, forteller matmor i familien som nå har mistet sitt firbeinte familiemedlem på Bygdøy.

Nå advarer de andre hundeeiere mot reven, forteller matmor i familien til Vårt Oslo.

Hun forteller videre til avisen at reven kom tilbake til huset og tittet inn gjennom vinduet deres. Den andre pomeranianen var heldigvis tatt med inn.

Advarer andre

En annen advarer også andre hundeeiere på gruppen ved å fortelle om sin opplevelse.

– Jeg har selv opplevd en kveld jeg luftet mine to hunder i hagen at denne reven har virket truende. Den løp etter min minste hund og jeg brølte, skrek og sparket mot den uten at den viste noe form for frykt. Etter jeg fikk hundene inn satt den bare i hagen og stirret på meg, skriver hundeeieren.