– Raymond Johansen har jo åpenbart et ansvar. Han er jo leder for dette og finansbyråden som har ansvar for byens økonomi. Man bør jo stille spørsmål rundt et så stort prosjekt.

Det sier Bjørn Revil (FNB) til Avisa Oslo. Det er tidligere blitt kjent at Lan Marie Berg (MDG) ikke informerte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) eller finansbyråden Einar Wilhelmsen (MDG) før i mars om kostnadssprekken på fem milliarder kroner i prosjektet ny vannforsyning.

Et møte han ikke får innsyn i.

– Og det er det som er det vanskelige. Vi får jo ikke vite hva de har snakket om eller hvorfor.

– Sjokkerende

Revil mener både byrådslederen og finansbyråden burde vært mer på ballen.

– Og det er klart at i et så stort prosjekt så bør både finansbyråden og byrådslederen følge opp hele tiden. Man bør stille spørsmål hele tiden; «går dette bra», «blir det kostnadsoverskridelser». Man kan jo ikke bare la prosjektet ligge et år uten å foreta seg noen ting.

- Det er sjokkerende, syns jeg.

- Korrekt avgjørelse

På et pressetreff onsdag annonserte Rødts gruppeleder Eivor Evenrud at partiet ikke har tillit til Lan Marie Berg som byråd. En avgjørelse Revil støtter:

– Jeg syns det var en korrekt avgjørelse av Rødt. Det er vanskelig å ha tillit til en byråd som har gjort så mye galt og tapt så mye penger. Og jeg syns det er et stort moment at bystyret ikke har blitt informert. Nå viser det seg byråden viste at det kom til å bli kostnadssprekk allerede i august.

– Rødt retter ikke så mye kritikk mot byrådslederen i denne saken. Hva tenker du om det? Har dere tillit til Raymond Johansen (Ap)?

– Saken gjelder jo mistillit mot Lan Marie Berg (MDG). Jeg tror vi skal holde til det at det blir nå vedtatt i morgen. Så håper jeg også at vi unngår hatstorm i mediene. Vi skal ta dette pent og ordentlig fra vår side. Dette handler ikke om person, men om sak.