Selve tallet kom fram under et intervju med helsebyråd Robert Steen (Ap), og Avisa Oslo får bekreftet av byrådsavdeling for helse, eldre og innbyggertjenester at det er et rekordhøyt dagstall.

Om like mange personer hadde blitt testet hver dag i løpet av en uke, hadde det utgjort 8,5 prosent av Oslos befolkning. Dette er et langt høyere andel av befolkningen enn de 5 prosentene byrådet i høst erklærte at Oslo skulle kunne teste.

Det rekordhøye testantallet kommer på et tidspunkt der smittetrykket er høyt i hovedstaden.

Det ble registrert 372 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 96 flere enn på søndag og 104 flere enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 230 smittede per dag.

Måtte sende folk hjem

Da Avisa Oslo var ved teststasjonen på Bryn mandag ettermiddag, fortalte seksjonsleder Louise Larsen Dahl at det har vært stor pågang.

Køene var tidvis så lange at de måtte sende besøkende hjem og be dem om å komme tilbake på et senere tidspunkt.

– Vi har også et ansvar for å opprettholde trafikksikkerhet rundt her. I morgentimene og formiddagen var det opp mot tre timers ventetid hvor trafikken beveget seg rundt hele Bryn og bort til rundkjøringen, sier seksjonslederen.

Larsen Dahl forventer at teststasjonen vil oppleve tilsvarende trykk de neste dagene.

Størst smittetrykk i Nordre Aker

De registrerte smittetallene mandag var høyest i bydelen Nordre Aker.

Der ligger smittetrykket på 773 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble det registrert 30 nye smittede i bydelen siste døgn. Etter det følger bydelene Alna (717) og Stovner (657).

Bydelen Vestre Aker har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 344 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble registrert 25 nye smittede i bydelen siste døgn.

Totalt er 42.999 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.