– Potensialet er jo stort, så er det om å gjøre å levere hver uke, forteller Kjetil Rekdal til Avisa Oslo.

Rosenborg-treneren vet alt om hvordan det er å sitte i sjefsstolen i Vålerenga. Han har til sammen nærmere ti år bak seg i Oslo-klubben.

I sin første periode, mellom 2001 og 2006, var han med å sikre klubbens første seriegull på over 20 år. Da han returnerte i 2013, var suksessen vanskelig å gjenskape. Klubben havnet mellom 11.- og 6.-plass i løpet av fire sesonger.

– Dessverre, både i min tid og andre sin tid, så har det svingt litt. Vålerenga har hatt gode perioder, så detter du ned på tabellen og ender stort sett midt på. Det er en vanskelig klubb å manøvrere oppover, erkjenner han.

Håper på duell mot Vålerenga

Rekdal har nå ansvaret for å ta Rosenborg tilbake til toppen av norsk fotball. Kanskje blir det en duell mot nettopp Vålerenga – og favorittene Bodø/Glimt og Molde om medaljeplassene.

– Det hadde vært artig. Kanskje få Viking med, så man har med storbyene. Har du mange lag som er med og kjemper om medaljer, så blir det en artig eliteserie.

Han ser frem til å returnere til Valle og Intility Arena som trener for Rosenborg.

– Jeg har møtt Vålerenga som trener for Start før, så det er ikke noe problem. Men det blir spesielt på én måte, men jeg synes det er artig jeg, da. Du må legge det bort når du er der, det handler om å vinne med det laget du kommer med. Det er en fin arena, forteller han.

Foreløpig har det gått langt fra på skinner for Rekdal i sin nye trenerrolle. Rosenborg har tapt fem kamper og spilt en uavgjort i oppkjøringen. Nordmøringen har fortsatt til gode å vinne med trønderne.

– Vi er i en fase hvor vi må ta steg, utvikle oss og bli bedre. Det visste vi da vi startet. Vi får se når vi begynner å spille nå, sier han.

Fagermo er spent

Mens Rosenborg sesongåpner i et knalltøft bortemøte mot regjerende seriemester Bodø/Glimt, skal Vålerenga møte fjorårets sølvvinner Molde.

Vålerenga har også variert i prestasjonene i vårens treningskamper. I de to siste oppgjørene, mot henholdsvis HamKam (1–3) og Häcken (3–3), har klubben sluppet inn hele seks mål.

– Jeg er litt nysgjerrig. Spesielt defensivt har vi vært svakere nå på slutten av pre-season. Vi slipper inn for mange mål. Vi er nødt til å få orden på det hvis vi skal være med der oppe som Vålerenga bør være, forteller Dag-Eilev Fagermo, Vålerengas trener.

– Hva er grunnen til at dere har slitt bakover?

– Det er ulike grunner til det. Det viktigste er at vi får jobbet på treningsfeltet med det. Vi kan ikke slippe inn tre mål i kamper, slik vi har gjort i de to siste kampene.

Vålerenga har hentet inn Brynjar Ingi Bjarnason, Petter Strand, Vegar Hedenstad og Taofeek Ismaheel (lån). Samtidig har klubben byttet om på trenerteamet og prioritert angrepsspillet i større grad på treningsfeltet før sesongstarten. Sjefen mener laget er forsterket etter den skuffende 7.-plassen i fjor.

– Vi har vært uheldig med skadene til Odin (Thiago Holm) og Christian (Borchgrevink), men fått fire gode spillere inn. Så håper jeg ungguttene viser at de tar nye steg, da vil de være bedre enn i fjor. Det er tredje sesongen min, så jeg har fått påvirket mye, sier han.

LES OGSÅ: