Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen ber kommuner samordne seg: Nå skal Oslos nabo ha beredskapsmøte

Nordre Follo vurderer tiltak etter regjeringens pressekonferanse.

– Nordre Follo skal ha beredskapsmøte rett etter pressekonferansen. Dersom kommuneoverlegen foreslår ytterligere tiltak basert på blant annet smittesituasjon og kapasitet på Ahus vil vi raskt beslutte.

Det skriver Nordre Follos ordfører Hanne Opdan (Ap) i en melding til Avisa Oslo.

Meldingen kommer på et tidspunkt der regjeringen har åpnet opp for at kommuner kan innføre krav om koronasertifikat om smittesituasjonen tilsier det. Samtidig oppfordrer regjeringen kommuner til å samordne tiltak.

På spørsmål om det er aktuelt for Nordre Follo å ta kontakt med Oslo om en slik samordning, svarer Opdan at det er viktig å ha godt samarbeid med nabokommuner.

– Vi er en bo- og arbeidsregion, våre innbyggere reiser på kryss og tvers. Like råd, anbefalinger og eventuelt lokale tiltak bør koordineres videre for at de enklere kan kommuniseres og forstås.

Etter beredskapsmøtet skriver Opdan at det ikke innføres nye tiltak i Nordre Follo.

– Vi har allerede gjort målrettede tiltak og slik situasjonen er nå, hvor smittetrykket er lett avtagende og belastningen i kommunehelsetjenesten synes å være stabil, vil ikke kommuneoverlegen gi råd om ytterligere tiltak per i dag. Men vi følger situasjonen tett, sier hun til AO.

Les også

Restauranttopp om de nye tiltakene: – Nå kan julebordsesongen gå som normalt

Avisa Oslo har også tatt kontakt med ordførerne til en rekke andre kommuner som grenser til Oslo.

Lillestrøms ordfører Jørgen Vik (Ap) svarer som følger:

– Lillestrøm kommune følger situasjonen tett og vil ved behov innføre tiltak. Samordning er alltid bra, men per tidspunkt har ikke Lillestrøm kommune satt krisestab. Altså ingen tiltak nå.

Også Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) avviser at det er aktuelt å innføre koronapass i den gjeldende smittesituasjonen.

– Vi har ikke diskutert dette per nå, men hvis situasjonen endres, og den krever tiltak, er det en fordel om kommuner i samme området samordner regelverk og tiltak, sier Enebakks ordfører Hans Kristian Solberg (Sp).

Ei heller Nittedal har umiddelbare planer om å innføre nye tiltak. Deres ordfører Inge Solli skriver følgende i en melding til AO:

– Nittedal innfører ikke lokalt koronapass nå, men hvis det blir aktuelt så er det noe kriseledelsen for korona vil ta stilling til. Vi har jevnlig kontakt med Oslo og andre nabokommuner der vi vurderer behovet for samordning.

Avisa Oslo har vært i kontakt med apparatet rundt Oslos helsebyråd Robert Steen, men har foreløpig ikke fått svar på spørsmålene.

– Vi kommer ikke til å innføre koronapass umiddelbart, slik Tromsø nå har varslet. Vi vil starte en planlegging av koronapass og vil senere komme tilbake til når det eventuelt vil bli innført, sier imidlertid Steen til VG.

Les også

Nye nasjonale tiltak

Kommentarer til denne saken