– Det som er viktig for oss nå, og som jeg merker på meg selv og vennene mine, er at vi trenger å ha et sted og møte hverandre. Og vise at kampen fortsetter. Vi trenger å være sammen alle sammen. Og det får vi ikke, for alt er avlyst, sier Edvardsen til Avisa Oslo.

Etter råd og tydelig anbefaling fra politiet, ble Pride-paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride avlyst lørdag.

To personer ble drept og 21 skadet i skytingen utenfor barene Per på Hjørnet og London pub i Oslo.

Politiet sa lørdag på en pressekonferanse at det var en tøff avgjørelse å råde Pride til å avlyse.

– Den var tatt etter råd fra politiet og PST, og når vi nå ser trusselvurderingen fra PST, så mener jeg at det var en helt riktig avgjørelse, sa Oslos politimester Beate Gangås.

Les svaret fra Pride Oslo nederst i saken.

– I møte med terror må politiet beskytte oss

Edvardsen, som selv skulle feire pride og hadde flere venner som var vitne til skytingen, reagerer kraftig på rådet fra politiet.

– Hvorfor skal du ikke åpne Pride park som er for samhold og skeivt mangfold, hvis alle andre uteserveringer og festivalen Tons of Rock kan holde åpent? I dag av alle dager trenger vi virkelig Pride Park. Vi vil klemme hverandre, snakke og være sammen, sier han og legger til:

– Det er veldig trist. Jeg gikk i den spontane paraden i dag. Da kjente jeg så godt det enorme behovet folk hadde for å demonstrere og bevise at vi ikke gir oss. Det er vår frihet, rett til å samles og kamp for rettigheter som blir tatt fra oss.

Han mener politiet møter terroren med feil medisin.

Pride park er skjult bak gjerder og plakater. Da burde politiet kunne sikre stedet med vakthold og sørge for at vi kan være der, sier han.

– I møte med terror trenger vi å møtes og at politiet beskytter oss. Om politiet ikke er stand til det, har vi en beredskapskrise, sier Edvardsen.

– En risiko jeg selv vil ta

Edvardsen understreker at det ikke er Pride han kritiserer, og at han har forståelse for at de følger politiets råd.

– Jeg forstår også at politiet ga det rådet i natt da mye var uklart. Men i løpet av dagen har de sagt de ikke mistenker flere gjerningspersoner og at det ikke er flere trusler direkte mot pride-arrangementer. Hvorfor kan de ikke legge ned ressurser til å ivareta vår rett til å møtes, samles og ha organisasjonsfrihet. Det er politiet som må ta ansvar her.

Edvardsen mener å stenge Pride Park for å være føre-var er for ytterliggående. Risikoen for at homofile kan bli utsatt for hatkriminalitet er der hele tiden, sier han.

– Det er en potensiell trussel, men den trusselen lever vi skeive med hver dag. Vi er ekstremt klar over at noe kanskje når som helst.

– Jeg vil ta det valget selv. Det er min kamp og stå i. Jeg vil ikke la meg kue. Jeg er velvitende om hva jeg kan bli utsatt for. Det ville vært min risiko å ta fordi jeg trenger fellesskapet mer. Jeg vet at mange av de som var vitner til skytingen i går også trenger det. Vi vil møtes, men blir fratatt muligheten.

- Ville vært uansvarlig å trosse rådene

Pride Oslo skriver i en SMS til Avisa Oslo at «som arrangør er sikkerheten til vårt publikum og våre frivillige vår første prioritet»

– Vi fikk tydelige anbefalinger fra Oslo Politi om å avlyse paraden og vårt øvrige program. Det ville vært uansvarlig for oss å trosse disse rådene i en uavklart sikkerhetssituasjon, skriver kommunikasjonsrådgiver i Oslo Pride, Rohan Sandemo Fernando.

Pride Oslo sier de nå fortsetter løpende dialog med politi og andre relevante instanser.

– Nå vil vi i dialog med de ulike skeive organisasjonene for å sammen diskutere hvordan vi best ivaretar vår skeive familie i tiden fremover.