Gå til sidens hovedinnhold

Reagerer på utkastelsen av Jama-familien: – Uakseptabelt

Flere har reagert etter at Jama-familien ble kastet ut av sin kommunale bolig fordi Mohammed Jama hadde tjent 15.000 kroner for mye. Nå varsler Frp oppvask.

– Jeg har fulgt saken om barnefamilien som ble kastet ut av Oslo kommune, og kommer til å ta dette opp i bystyret i bystyremøtet førstkommende onsdag, sier Aina Stenersen, leder av Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune (Frp).

Denne uken ble Mohammed Jama og familien hans kastet ut av den kommunale leiligheten sin på Tøyen de hadde bodd i ti år.

Bakgrunnen for utkastelsen er at Mohammed Jamas jobb som drosjesjåfør førte til at familien i 2020 fikk inn 15.000 kroner mer enn den veiledende grensen for rett på kommunalbolig, som er 582.768 kroner i året.

Siden har det blitt opprettet en «spleis» for familien – med overveldende respons.

– Oslo skal ikke ha det slik

Hun sier hun er glad for at familien har fått så stor støtte og at det er gledelig at det er samlet inn store midler.

De vil følge saken videre i bystyret for å få endret på byrådets retningslinjer for kommunale boliger, forteller hun.

– Oslo kan ikke ha det slik.

Les også

Familien ble satt på gaten i ti minusgrader: – En uverdig behandling av mennesker

– Reagerer sterkt

– Vi reagerer sterkt på kommunens behandling av familien, sier hun.

Det er byrådet i Oslo, gjennom Boligbygg, som er ansvarlig for de kommunale boligene. Nå vil hun at den ansvarlige byråden, Rina Mariann Hansen, skal svare.

– Dette kommer vi til å ta opp i muntlig spørretime i Oslo bystyre førstkommende onsdag, og vi skal spørre byråden som er ansvarlig, Rina Mariann Hansen, og byrådsleder Raymond Johansen om håndhevingen av reglementet og behandlingen av familien.

– Jeg ser ingen av dem har uttalt seg, og dette er helt uakseptabelt. Oslo må være mye bedre enn dette, legger hun til.

Rina Mariann Hansen sier til TV 2 i 21-nyhetene at hun skjønner synet kan være overveldende. Hun lover også at de skal se på reglene.

- Vi vurderer på nytt om de kan få et startlån slik at de kan kjøpe seg en bolig, sier hun til kanalen.

I en skjermdump fra Instagram skriver ordfører Marianne Borgen (SV) at de mandag skal ha møte med den ansvarlige byråden for å «få alle korta på bordet» i saken.

Avisa Oslo har kontaktet representanter for Rina Mariann Hansen og Raymond Johansen for kommentar til denne saken. De har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Kommentarer til denne saken